Blog

Náš blog

EKO friendly a BIO priadza

Pletiete z eko alebo bio vlny? Nie je to žiadna novinka, práve naopak. Celosvetový trend, ktorý trvá už nejaké obdobie sa stal súčasťou každodenného života v mnohých oblastiach. Poďme sa spolu pozrieť na to, ako eko a bio trendy zasahujú aj do oblasti pletenia.

Čítaj viac

Malabrigo - 100% merino vlna

Najjemnejšie priadze pochádzajúce z Uruguaja a Peru vyrába rodinná firma Malabrigo. Ručne farbené priadze sú inšpirované prírodou, krajinou, umením a každodenným životom. Najjemnejšia vlna Malabrigo prináša potešenie z pletenia, ale najmä radosť z nosenia kvalitných produktov jemných a šetrných k pokožke. Malabrigo vyrába 21 odrôd priadze so širokou škálou farieb až 400 druhov.

Čítaj viac

DIY retiazky, hrkálky a hryzátka pre deti

Vhodné ako darček a zároveň praktické pre mamičky aj ich drobcov. DIY retiazky, hrkálky či hryzátka nie sú len trendy detským doplnkom. Rozvíjajú jemnú motoriku, stimulujú hmat, zrak a sluch dieťatka, pomáhajú pri prerezávaní prvých zúbkov a neskôr poslúžia aj ako hračka.

Čítaj viac

Farbami roka 2021 sú žltá a sivá

Protikladné alebo ladiace? Ako na vás pôsobia farby žltá a sivá? Tieto dve na prvý pohľad odlišné tóny farieb spolu vytvárajú dokonalú súhru. Žltá, farba jari je veselá, žiarivá až usmievavá a pôsobí hrejivým dojmom. Naopak nenápadné, jemné, neutrálne až chladné sú všetky odtiene sivej. Práve tento veľký kontrast medzi farbami ich navzájom priťahuje. Dlho obľúbené farby žltá a sivá sa stali farbami pre rok 2021.

Čítaj viac

Priadza Jeans YarnArt

Predstavovať klbko vlny, ktoré si vďaka svojím vlastnostiach získalo prvenstvo medzi priadzami hádam ani netreba. Najobľúbenejšia priadza nachádza svoje miesto na ihliciach alebo háčiku začiatočníčky aj dlhoročnej pletarky už niekoľko rokov. Ide o zmesovú priadzu Jeans, ktorá pochádza z tureckej produkcie značky YarnArt.

Čítaj viac

Hrejivé Vianoce s handmade darčekom

Čo na Vianoce zahreje a poteší viac, ako s láskou vyrobený darček? Stále máte dostatok času na jeho výrobu. Hrejivé ponožky, čiapka či hebká deka zahrejú nielen počas chladných dní. Ponúkame vám niekoľko nápadov na vianočný darček pre detičky, ale aj dospelých.

Čítaj viac

Pletená deka pre detičky

Zahreje tých najmenších a je neodmysliteľnou súčasťou detskej výbavy. Pletená deka pre deti sa dá zhotoviť rozličnými spôsobmi. K dispozícii je široký výber materiálov, do tvorby sa môžu smelo zapojiť aj začiatočníci.

Čítaj viac

Pletená čiapka pre bábätko

Novorodeniatka a bábätká prichádzajú do kontaktu s čiapočkou častejšie, ako dospelý človek. Ak ste sa rozhodli pre svoje bábätko upliesť či uháčkovať čiapočku máme pre Vás zopár tipov a rád akú priadzu si vybrať a naopak čomu sa vyhnúť.

Čítaj viac

Kozmetické lampy, akú si vybrať?

Je veľmi dobre známe, ako zle sa pracuje pri nedostatočnom osvetlení. A dupľom ak vaša práca závisí na detailoch. Tento problém poznajú kozmetičky, nechtárky ale aj tatéri. Práve preto trh ponúka mnoho typov lámp, s ktorými tento problém hravo vyriešite.

Čítaj viac

AMIGURUMI, háčkované hračky

Ak ste ešte nepočuli o hračkách amigurumi, je najvyšší čas. Umenie amigurumi, pôvodom z Japonska sa v priebehu 20 rokov rýchlo rozšírilo do celého sveta. Amigurumi sú háčkované a pletené hračky všetkých druhov, bábiky, zvieratká a rôzne iné rozprávkové postavičky. Ami v doslovnom preklade znamená háčkovaný alebo pletený. Nuigurumi znamená vypchatá bábika. Hračky amigurumi sú dnes známe na celom svete a ich popularita nepozná hraníc.

Čítaj viac

Ako použiť fiberglass vlákno

Tak ako všetko okolo nás sa vyvíja a posúva vpred, tak aj nechtový dizajn, trendy a spôsoby predlžovania nechtov. V snahe o vytvorenie čo najodolnejších nechtov s dlhou trvácnosťou sa na trh dostalo fiberglass vlákno, ktoré vyzerá ako štetinky.

Čítaj viac

Bavlnené špagáty NATANA, Vaša kreativita vítaná!

Trh kreatívnych pomôcok na pletenie a háčkovanie predstavuje novú značku najjemnejších špagátov NATANA zo 100% bavlny. Bavlna je od nepamäti najdôležitejším prírodným materiálom na výrobu textilných vlákien. Bavlnené vlákna na výrobu špagátov NATANA pochádzajú priamo od výrobcu zo Španielska.

Čítaj viac
Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024