Blog

Pletená deka pre detičky

Prečítate za 3 minúty

Zahreje tých najmenších a je neodmysliteľnou súčasťou detskej výbavy. Pletená deka pre deti sa dá zhotoviť rozličnými spôsobmi. K dispozícii je široký výber materiálov, do tvorby sa môžu smelo zapojiť aj začiatočníci.
ID9677
Od 2.50 €
29 variánt
ID6792
Ideal Bambusové háčiky 12 ks
Máme viac ako 50 kusov
10.99 €
ID17914
Od 2.60 €
27 variánt

Akú priadzu vybrať na pletenú deku

Pri výbere priadze na detskú pletenú deku je kvalita na prvom mieste. Materiál, ktorý pri pletení či háčkovaní použijete, by mal byť jemný, mäkký a hypoalergénny. Vyskúšajte benefity vĺn s prírodným zložením. Prispôsobia sa každému ročnému obdobiu, fungujú ako dobrý termostat.

Voľte vlákna, ktoré disponujú certifikátom zdravotnej nezávadnosti. Pri certifikovaných priadzach si všímajte nielen označenie OEKO-TEX® STANDARD 100, ale aj jednotlivú produktovú triedu.

Pletená deka z merino vlny

Z kategórie prírodnej vlny, ktorá je ideálna na detskú prikrývku, odporúčame vyskúšať merino. Ide o najjemnejší druh vlny so skvelými termoregulačnými vlastnosťami. Merino v zime hreje a v lete chladí, na pokožke nehryzie, dobre odvádza telesnú vlhkosť a je antibakteriálna. Ideálna voľba pre ľudí s alergiami a takisto pre bábätká.

Prikrývka do kočiara alebo postieľky

Pre celoročné pletené deky do kočiara alebo postieľky sú vhodné priadze s obsahom spomínaného merina, bavlny či bambusu. Prírodné vlákna živočíšneho a rastlinného pôvodu sa často kombinujú s akrylom. Pridaná syntetika v prírodnom vlákne spôsobí to, že je pevnejšie, odolnejšie (oceníte pri častom praní) a tvarovo stálejšie.

Pre milovníkov huňatého vzhľadu je na detskú deku k dispozícii aj detský favorit Dolphin Baby. Ženilková priadza od výrobcu Himalaya je na dotyk veľmi jemná a hebká (pripomína plyš).

Pletená deka rukami

Detskú pletenú deku dokážete zhotoviť aj v prípade, že nie ste skúseným tvorcom. Začiatočníkom tvorbu uľahčí Alize Puffy s vopred pripravenými očkami. Vyskúšajte pletenie bez ihlíc. Začnite jednoduchým vzorom, neskôr sa môžete pustiť do ďalších obľúbencov, ako je napríklad srdiečkový vzor. Na pletenie bez ihlíc viete použiť klasickú Puffy s väčšími očkami, ale aj Puffy Fine s menšími očkami. Kompletný návod na Puffy deku nájdete na tomto odkaze. Želáme príjemné tvorenie!

ID11124
Alize Puffy 100g 9m
Zľava Na sklade
Od 2.09 €
75 variánt
ID11147
Od 2.19 €
46 variánt
Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024