Blog

Náš blog

Originálna kabelka pod vianočným stromčekom

Najkrajšie sviatky roka otvárajú priestor na tvorivé výzvy. Spomedzi inšpirácii dnes vyberáme háčkovanú kabelku. Potešte ženskú dušu originálnym kúskom, v ktorom darujete aj kúsok seba.

Čítaj viac

Darujte pod stromček niečo originálne. Pletený set čiapka a šál

Lámete si hlavu nad vianočnými darčekmi? Stavte toho roku na originálnosť v podobe ručne vyrobeného daru. Medzi klasické darčeky, ktoré môžem s určitosťou povedať, že si nejeden z nás pod stromčekom našiel, sú ponožky, čiapka a šál. Ani takýto darček nemusí byť všedný ak je vlastnoručne a z lásky zhotovený. V tomto článku vám zahrnieme postup výroby, inšpiratívne dizajny, hrejivé top vlny a kvalitné pletacie pomôcky.

Čítaj viac

Tvoríme so špagátmi MILA

Textilné špagáty, alebo ak chcete šnúry od značky Mila sú ideálnou voľbou na pletenie a háčkovanie módnych a bytových doplnkov. Sú veľmi odolné, pevné a teda znesú akékoľvek zaobchádzanie. Väčšina z nich je vyrobená zo 100% bavlny alebo kombináciou so syntetickými vláknami ako napríklad polyester, vďaka čomu nadobúdajú pružnosť a mäkkosť. Poďme sa spoločne presunúť do sveta špagátovej priadze, ktorý nám ponúka široké možnosti využitia.

Čítaj viac

Chcete začať pliesť a neviete ako na to?

Dlhé zimné večery sú ako stvorené na pletenie. Už nejaký ten čas si prezeráte nádherné ručné výtvory od kreatívnych ľudí na internete a radi by ste si tiež niečo uštrikovali? Niečo čo nikto nemá, úplet presne podľa vašich predstáv? Tak poďme do toho. Že neviete ako začať? Návody na zhotovenie všelijakých pletenín nájdete na internete viac než dosť, ale informácie pre úplných začiatočníkov chýbajú. A preto sme tu my, aby sme vám pomohli.

Čítaj viac

Piktogramy na priadzi. Ako sa v nich vyznať?

Začíname pliesť alebo háčkovať, zaobstarali sme si všetky potrebné pomôcky, vybrali sme si návod a ideme na to. V rámci každého návodu na pletacie projekty by mali byť okrem vzorov zahrnuté aj informácie týkajúce sa odporúčanej priadze, rozmeru ihlíc alebo háčika. Okrem toho by tam nemal chýbať údaj o odporúčanom počte klbiek priadze pre vybraný projekt. V tom nám pomôžu piktogramy, ktoré sú uvedené na štítku klbka.

Čítaj viac

Zoznámte sa s najobľúbenejšími výrobcami priadzí

Výrobcov jednotlivých druhov priadze je na dnešnom trhu neúrekom. Na výber máme z množstva farieb, štruktúr, materiálov od viacerých výrobcov. Tento článok venujem výrobcom produkujúcim priadze, ktoré vedú v rebríčku obľúbenosti.

Čítaj viac

Pletenie s dávkou luxusu

Kvalita a vlastnosti pletacej priadze sa určuje v závislosti od pôvodu vlákna. Pomerne drahé prírodné vlákna rastlinného alebo živočíšneho pôvodu sa kvôli cenovej dostupnosti často kombinujú so syntetickými materiálmi. Tento článok je venovaný kvalitným materiálom a osvedčeným značkám.

Čítaj viac

Aký tvar nechtov sa nám najviac hodí?

Najdôležitejším faktorom k dosiahnutiu dokonalej manikúry je správne si vybrať. Nejde o to čo sa nám páči, ale čo nám pristane. Preto pri voľbe vzhľadu našich nechtov berieme do úvahy nechtové lôžko a dĺžku prstov. Poznáme sedem základných tvarov, a to oválny, okrúhly, mandľový, hranatý, hranatý so zaoblenými hranami (squoval), špicatý (stiletto), a ballerina. Aké nechty pristanú práve vám?

Čítaj viac

Čo o nás môže prezradiť tvar nechtov?

Každá z nás máme iný vkus, a taktiež aj naše nechty opracovávame do podoby, ktorá sa nám najviac páči. Napadlo vám niekedy, že aj tvar nechtov môže čo to prezradiť o našej povahe?

Čítaj viac

Vlna ktorá zahreje aj ochladí? Stavte na prírodné priadze

Prírodná priadza môže byť živočíšneho alebo rastlinného pôvodu. Živočíšna sa získava zo srsti oviec, kôz, tiav, alpák a králikov. Keďže zvieratá sú vystavené rôznym vonkajším podmienkam ktorým sa prispôsobili, vlna z nich má prirodzene unikátne vlastnosti. Cena za ne je podstatne vyššia na rozdiel od syntetických vlákien. Chcete vedieť prečo sa investícia oplatí?

Čítaj viac

Zariaďujete si nechtový salón? Pomôžeme vám s tým

Plníte si sen o vlastnom nechtovom salóne? Našli ste si vhodný priestor, v ktorom budete realizovať vaše vlastné predstavy? Okrem vašej šikovnosti a kvalitných produktov budete potrebovať profesionálne prístroje, ktoré hrajú veľkú úlohu pri úspešnom podnikaní. Pripravili sme si pre vás zoznam, čo všetko by mal váš nechtový salón obsahovať.

Čítaj viac

Starostlivosť o nechtovú kožičku

Pekné a upravené nechty sú vizitkou každej ženy. K úhľadnej manikúre okrem dokonalo nalakovaných nechtov patrí aj upravená kožička. Ako správne ošetrovať pokožku okolo nechtov a naopak čomu sa vyhýbať? Čítajte ďalej a dozviete sa viac.

Čítaj viac
Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024