Blog

Náš blog

Vlna ktorá zahreje aj ochladí? Stavte na prírodné priadze

Prírodná priadza môže byť živočíšneho alebo rastlinného pôvodu. Živočíšna sa získava zo srsti oviec, kôz, tiav, alpák a králikov. Keďže zvieratá sú vystavené rôznym vonkajším podmienkam ktorým sa prispôsobili, vlna z nich má prirodzene unikátne vlastnosti. Cena za ne je podstatne vyššia na rozdiel od syntetických vlákien. Chcete vedieť prečo sa investícia oplatí?

Čítaj viac

Zariaďujete si nechtový salón? Pomôžeme vám s tým

Plníte si sen o vlastnom nechtovom salóne? Našli ste si vhodný priestor, v ktorom budete realizovať vaše vlastné predstavy? Okrem vašej šikovnosti a kvalitných produktov budete potrebovať profesionálne prístroje, ktoré hrajú veľkú úlohu pri úspešnom podnikaní. Pripravili sme si pre vás zoznam, čo všetko by mal váš nechtový salón obsahovať.

Čítaj viac

Starostlivosť o nechtovú kožičku

Pekné a upravené nechty sú vizitkou každej ženy. K úhľadnej manikúre okrem dokonalo nalakovaných nechtov patrí aj upravená kožička. Ako správne ošetrovať pokožku okolo nechtov a naopak čomu sa vyhýbať? Čítajte ďalej a dozviete sa viac.

Čítaj viac

Nápady na bytové doplnky zo špagátu. Skrášlite si interiér po svojom

Počet kamenných a internetových obchodoch s handmade sortimentom stále narastá. Oveľa krajšie je však vyrobiť si niečo po svojom, niečo jedinečné a vyrobené vašimi rukami. Nie je nad ten pocit uspokojenia, ktorý vás naplní pri vlastnej tvorbe. Všetko je o detailoch s ktorými si vieme v interiéri vykúzliť dokonalú súhru nábytku a doplnkov. Nemusí to všetko ladiť, dôležité je, aby sme sa hlavne my cítili doma pohodlne, a vytvorili si kúsok svojho raja. Tento článok budem venovať hlavne pleteným bytovým doplnkom zo špagátov a hrubých priadzí, ktoré zahrejú nielen vaše telo, ale i srdce. Vytvorte si niečo čo v obchode nekúpite. Na výrobu budete potrebovať bavlnený špagát, vôľu a čas.

Čítaj viac

Starostlivosť o pleteniny

Odlišné materiály si vyžadujú rozdielnu starostlivosť. Aj samotné vlny majú rozličné vlastnosti. Môže ísť o vlnu živočíšneho pôvodu ako ovčia vlna, merino, vlna z alpaky, angorská vlna, mohér, kašmír a hodváb. Medzi vlny rastlinného pôvodu sa zaraďuje bavlna, konopná priadza ľan a bambusové vlákna.

Čítaj viac

Macramé módne doplnky. Hľadáte inšpiráciu?

Poznáte techniku macramé? Macramé je slovo francúzskeho pôvodu a znamená uzol, ktoré je odvodené od tureckého slova makrama. Jeho hlavnou ideou je zo šnúrok vytvárať rôzne dekoratívne uzly. Ide o staré perzské umenie, ktoré postupne putovalo do celého sveta. V dnešnej dobe znova nadobúda popularitu. Jej využitie poskytuje neobmedzené možnosti tvorby. Môžete si ňou vytvoriť šperky, šaty, plavky, doplnky a rôzne dekorácie aj funkčné predmety. V dnešnom článku vám nebudeme opisovať presné postupy, ale chceme vám ponúknuť bohatú inšpiráciu na originálne módne doplnky.

Čítaj viac

Macramé bytové doplnky

Chceli by ste si vytvoriť originálne bytové doplnky, ale háčkovanie alebo štrikovanie vám nejde? Počuli ste už o technike macramé, ktorá je založená na viazaní dekoratívnych uzlov? V 70-tych rokoch patrila k najobľúbenejším výtvarným technikám, a znova sa dostáva na výslnie. Moderná uzlíková metóda poskytuje široké využitie v interiérovom dizajne. Bohémske macramé interiérové doplnky sú trendy a originálne. Striedaním rôznych uzlov máte možnosť vytvoriť niečo, čo nikto iný mať nebude. Prinášame vám niekoľko inšpirácií.

Čítaj viac

DIY MÓDA: Inšpirácie ako si z obyčajného oblečenia vytvoriť originálne kúsky

Urobiť niečo sám s vlastnými rukami, z angličtiny Do It Yourself (DIY), má veľa výhod. V prvom rade si vytvoríte niečo originálne podľa vlastnej predstavy, vycibríte si svoje zručnosti, a v neposlednom rade je to určitý druh psychohygieny. Ide o spojenie príjemného s užitočným.

Čítaj viac

Textílie hodné dôvery - certifikát OEKO-TEX

Životný štandard a nároky ľudí sú čoraz viac vyššie. Do popredia sa taktiež dostáva zdravý životný štýl, preferujú sa štítky s nálepkou EKO, BIO, Fairtrade a iné. To značí, že si zakladáme na tom čo jeme, čo si dáme na seba, ale aj aký to má dopad na životné prostredie. Ďalšou skratkou, pomocou ktorej sa rozhodujeme pri kúpe by malo byť aj označenie certifikátom OEKO-TEX. Ale čo to vlastne je? Aký to má pozitívny vplyv na nás, na naše zdravie a prírodu?

Čítaj viac

Ako si vybrať pletacie ihlice a háčiky?

Jedným z dôležitých faktorov pri začatí štrikovania či háčkovania je výber potrebných pletacích ihlíc alebo háčikov. Vyberáme si ich v závislosti od priadze, zvažujeme aj techniku pletenia, a v neposlednom rade materiál, z ktorého sú vyrobené. Ich samotné spracovanie a výber ovplyvňuje komfort pri práci, a samozrejme aj výsledný produkt. Každá pletacia ihlica a háčik má svoje špecifiká. Ako sa v nich orientovať?

Čítaj viac

Gély na nechty - ako sa v nich vyznať?

Hovorí sa, že upravené nechty sú vizitkou ženy. Nie však každá má to šťastie mať ich prirodzene pevné a kvalitné. Alebo sa nám jednoducho nedarí vypestovať si ich do požadovanej dĺžky. Existuje na to riešenie, a tým je UV gél. Ide o materiál, s ktorým sa vytvárajú gélové nechty. Predtým, ako sa rozhodnete do modelovania pustiť bez profesionálnej pomoci, zoznámte sa s jednotlivými rozdielmi gélových konzistencií.

Čítaj viac

Staráte sa o vaše nohy a chodidlá?

Sú našou celodennou oporou, nosia všetky naše radosti a starosti. Počas letných mesiacov chodidlá ukazujeme svetu o čosi viac, no našu pozornosť si zaslúžia počas celého roka.

Čítaj viac
Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024