Blog

Kytica z vlny. Darček na Deň matiek nielen pre vášnivú pletárku

Prečítate za 3 minúty

Šperky a bonboniéry sú klasikou, ktorá nikdy nesklame. Ak však hľadáte skutočne špeciálny darček pre mamu k blížiacemu sa sviatku, ponorte sa do nasledujúcej inšpirácie. Vytvoríme si originálnu kyticu z vlny, ktorú previažeme veľkou dávkou lásky.

Mnohé mamy dodnes vlastnia čarovnú krabicu, kde schovávajú ručne robené radosti od svojich ratolestí. Tieto veci majú pridanú hodnotu, ktorá sa nedá vyčísliť. Preto sme sa rozhodli ísť rovnakou cestou. Vitajte v dnešnej tvorivej dielni NOEZON-u. Deň matiek je už predo dvermi, poďte si spolu s nami vytvoriť prekvapenie pre tú vašu. Kytica z vĺn poteší nielen vášnivú pletárku.

Na kyticu pre mamu budete potrebovať:

  • pletaciu priadzu (my sme použili 7 klbiek od YarnArt Jeans)
  • rovné ihlice
  • dekoračný papier
  • sušené a umelé kvety na dozdobenie
  • nožnice
  • stužku alebo špagát na previazanie ihlíc

Ako na to?



1. Zhromaždite si všetky veci, ktoré budete potrebovať na výrobu darčeka. Nosným prvkom kytice sú bezpochyby klbká. Počet kusov je na vás, pre lepšiu manipuláciu pri tvorbe však odporúčame zvoliť maximálne 10 klbiek. Výberu farieb sa medze nekladú, náš kreatívny tím sa rozhodol pre dominantnú fialovú. Zvyšok sme doplnili žltou a bielou.

Náš tip: Na kyticu nemusíte použiť len nové klbká. Ak máte doma zvyšky vĺn, ktoré si nenašli svoje miesto, môžete ich zakomponovať do tohto darčekového projektu.

2. Keď máte všetko pripravené, začnite s napichovaním vĺn. My sme si zvolili 30 centimetrové ihlice. Pokiaľ by ste použili iný druh vlny s menším klbkom, vystačili by ste si aj s kratšími ihlicami. Etikety z vĺn sme neodstraňovali úplne, iba sme ich presunuli na dolnú časť (vo finálnom výsledku ju nevidno). V prípade, že sa vašej mamke farebné odtiene zapáčia, môže si kúpiť rovnaké podľa čísla, ktoré sa nachádza na štítku.

3. Ak ste zvládli druhý krok, pripravte si dekoračný papier, do ktorého budete kyticu baliť. Voľte radšej papier s väčšou hrúbkou, aby sa vám pri práci netrhal. Odstrihnite si 3 - 4 rovnako veľké štvorce, ktoré preložíte a naaranžujete okolo celej kytice.

Náš tip: Chcete, aby vám ihlice s klbkami lepšie držali pokope? Po napichnutí vlny zviažte ihlice pomocou stužky alebo špagáta.

4. V závere prichádza na rad dekorovanie. Vyberte si sušené a umelé kvety a môžete začať zdobiť.

5. Kytica z vĺn je pripravená na darovanie. Ďakujeme, že spolu s nami prebúdzate tvorivosť!

Na zdobenie môžete použiť aj:

Noezon inšpiruje

Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024