Blog

Starostlivosť o nechtovú kožičku

Prečítate za 3 minúty

Pekné a upravené nechty sú vizitkou každej ženy. K úhľadnej manikúre okrem dokonalo nalakovaných nechtov patrí aj upravená kožička. Ako správne ošetrovať pokožku okolo nechtov a naopak čomu sa vyhýbať? Čítajte ďalej a dozviete sa viac.

Vedeli ste, že kožička chráni naše nechty pred nepriaznivými vonkajšími vplyvmi? Zabraňuje vniknutiu choroboplodných zárodkov do nechtového koreňa. Pri jeho poškodení sa naruší rast alebo tvar nechtu. Mali by sme si teda dávať pozor na jej stav, aby nám nevyschla a nelúpala sa. Poškodená nechtová kožička je ideálnym prostredím pre množenie baktérii čo môže viesť k zapáleniu pokožky.

Rady nad zlato

Kožičku by sme si mali ošetrovať po kúpeli, keď je zmäknutá a poddajná. Alebo si spravte kúpeľ pre vaše ruky, na ktorý budete potrebovať misku s teplou vodou a pár kvapiek výživného oleja. Nechajte pôsobiť aspoň 10 minút. Inovatívnym spôsobom ako zmäkčiť pokožku bez použitia vody sú zábaly a peelingy, ktoré zvláčnia, hydratujú a ošetrujú vaše ruky a zároveň pripravia kožičku na manikúru.

Následne na zmäkčené okolie nechtov nanesieme vyživujúci olej, ktorý krúživými pohybmi vmasírujeme do pokožky. Nahliadnite do našej ponuky, kde nájdete olejčeky s regeneračnými a zvláčňujúcimi účinkami. Okrem toho krásne voňajú.

ID4265
8.99 €
5.99 €

Na rad príde pomarančové drievko, ktoré slúži na jemné zatláčanie kožičky. Môžete použiť aj gumený alebo kovový zatlačovač. Ak budete výživné olejčeky aplikovať pravidelne, predídete vzniku záderov. Väčšina prípravkov z našej ponuky je obohatená o vitamíny, ktoré posilňujú nechtovú platničku a zabraňujú lámavosti a štiepeniu nechtov.

ID1093
1.29 €
0.75 €
ID514
2.19 €
ID3133
LONEL olejček kiwi 10 ml
Máme viac ako 50 kusov
2.59 €

Ako často?

Pravidelnosť je dôležitá a netreba to zanedbávať. Do úvahy sa berú rôzne faktory, ktoré majú vplyv na našu nechtovú kožičku. Môže ísť o namáhavú prácu, počasie, ale aj časté používanie odlakovača, či máčanie rúk vo vode. Každopádne odporúčam skontrolovať a ošetriť kožičku aspoň raz týždenne v podobe manikúrnych zábalov. Dodáte vašim rukám potrebnú hydratáciu, ktorej výsledkom budú aj zdravé nechty.

Čoho sa vyvarovať?

Na úpravu kožičky v domácom prostredí použite nožničky alebo štikačky. Manipuláciu s brúskou na nechty nechajte radšej na skúsenú manikérku. Predídete tak možnému poškodeniu kutikuly. Každopádne rady spomenuté v článku sú pre domáce ošetrovanie najideálnejšie. Starostlivo upravená a ošetrená kožička je základom zdravo vyzerajúcich nechtov. Správnou starostlivosťou prispievate k ich výžive a rastu.

Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024