Blog

Gély na nechty - ako sa v nich vyznať?

Prečítate za 3 minúty

Hovorí sa, že upravené nechty sú vizitkou ženy. Nie však každá má to šťastie mať ich prirodzene pevné a kvalitné. Alebo sa nám jednoducho nedarí vypestovať si ich do požadovanej dĺžky. Existuje na to riešenie, a tým je UV gél. Ide o materiál, s ktorým sa vytvárajú gélové nechty. Predtým, ako sa rozhodnete do modelovania pustiť bez profesionálnej pomoci, zoznámte sa s jednotlivými rozdielmi gélových konzistencií.

    UV gély Patria medzi najobľúbenejší materiál v nechtovej modeláži. Rozdeľujeme ich na modelovacie, farebné, 3D, LED gély, polygél a v neposlednom rade aj gél laky, ktoré potrebujú UV žiarenie na vytvrdnutie. Modelovací gél, ako to už má v názve, slúži na modelovanie, čiže predlžovanie a tvarovanie. Nanáša sa pomocou štetca na tipy, alebo šablóny.

    Modelovanie nechtov UV gélom môže prebiehať jednofázovým, dvojfázovým alebo trojfázovým procesom. Najčastejším je trojfázový, ktorý obsahuje 3 kroky. Prvým je nanesenie podkladovej vrstvy, alebo bonder base gélu. Slúži na lepšie priľnutie k nechtu aj nasledujúcej vrstvy. Tou je stavebný UV gél, ktorý je hustejšej konzistencie. Pomocou neho sa robí samotná modelácia.

    ID1264
    UV gél LONEL cover 5ml
    Máme viac ako 50 kusov
    3.99 €
    ID4109
    2.79 €
    ID4454
    4.99 €
    2.99 €

    Poslednou fázou je vrchná vrstva gélu, ktorá dodá manikúre ten správny lesk. Po vytvrdnutí pod lampou sa na jej povrchu vytvára výpotok, ktorý je potrebné odstrániť cleanerom pomocou buničiny. Ak si plánujete nechty ozdobiť rôznymi aplikáciami v podobe kamienkov a podobne, využite na to vrchnú vrstvu.

    Dvojfázový UV gél plní funkciu podkladového a modelovacieho zároveň. Pri jednofázovom modelovaní sa v podstate používa iba jeden UV gél 3 v 1. Obsahuje podkladovú, stavebnú a vrchnú vrstvu v jednom. Modelovacie gély ďalej rozdeľujeme podľa farby. Môže ísť o číry, alebo ružový.

    ID5604
    8.99 €
    5.99 €
    ID3137
    12.99 €
    9.99 €

    Farebné gély sa používajú na zdobenie a vytváranie rôznych tvarov a vzorov. Následne ho môžete zafixovať vrchným gélom. V ponuke nájdete farebné LED, termo UV gély, neónové, pastelové, perleťové, glitrové, cat eye, paint, a podobne.

    3D gély sa používajú na modeláciu 3D ozdôb pomocou špeciálneho štetca alebo pomarančového drievka. Gél lak sa vyznačuje vlastnosťami UV gélu. Vyzerá ako klasický lak na nechty, fľaštička so štetcom, akurát je potrebné ho nechať polymerizovať v UV lampe. Vydrží vám na manikúre oveľa dlhšie ako klasický lak, a to 2 - 3 týždne. Modelovacie LED gély sa vyznačujú kratšou dobou tvrdnutia. Sú určené na modelovanie a predĺženie nechtu. Modelovací kamuflážny UV gél slúži na krytie prechodu medzi prirodzeným nechtom a tipom.

    ID11314
    Bordový art gél LONEL 5 ml
    Výpredaj Máme 6 kusov
    3.99 €
    1.99 €
    ID14306
    LONEL LED gél cover natural 5 ml
    Výpredaj Máme 13 kusov
    6.99 €
    2.99 €
Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024