Blog

Náš blog

Aké boli roky 2020/2021 v NOEZON

Priznám sa, že som ako zakladateľ firmy nikdy netúžil písať ohliadnutie za žiadnym z podnikateľských rokov. Roky 2020 a 2021 ma však prinútili obzrieť sa späť. Review či podnikateľský denníček - nech už tento článok nazveme akokoľvek, bude to pekným spätným zrkadlom našej práce v NOEZON.

Čítaj viac

Aj syntetická priadza má svoje výhody

O supervlastnostiach prírodných vlákien sa toho popísalo veľa, no čo taká syntetická priadza? Aj tá môže byť skvelým partnerom pre váš ďalší tvorivý projekt. Nechajte sa inšpirovať naším výberom. Na dnešnom zozname nájdete akryl, polyester či nylon.

Čítaj viac

Čo znamenajú čísla na pilníkoch?

Pilník na nechty je základnou súčasťou ako predlžovania, tak lakovania gél lakom. Samozrejme nesmie chýbať žiadnej žene či slečne, pretože aj prirodzené zdravé nechty je potrebné pilníčkom dotvarovať.

Čítaj viac

ALIZE Puffy vlna: Ako pliesť bez ihlíc

ALIZE Puffy vlna s predpripravenými očkami je akýmsi jednorožcom medzi priadzami. Preferujete rýchly výsledok a netradičný vizuál? Vyskúšajte pletenie s týmto druhom priadze.

Čítaj viac

Výpočet spotreby vlny - ako na to

Koľko vlny potrebujem na výrobu nového pleteného projektu? Touto otázkou začína cesta každej handmade vecičky. Existuje viacero usmernení, ktoré vám pomôžu pri odhadovaní spotreby materiálu. Ako si nakúpiť dostatočné množstvo priadze? Prezradíme v dnešnom článku.

Čítaj viac

Pletené ponožky na dvoch ihliciach

Na studené nôžky teplé ponožky a najlepšie vlastnoručne uštrikované s láskou. Pletené ponožky už nemusia byť strašiakom ani pre menej zručné pletárky. Aj pletenie prináša stále nové a nové trendy. V tomto prípade stále pôjde o klasické pletené ponožky, fígeľ je však v technike pletenia. Tentokrát vynecháme komplikované pletenie do kruhu s piatimi alebo dokonca šiestimi ihlicami. Zjednodušené pletenie ponožiek na dvoch ihliciach zvládnu aj začiatočníci.

Čítaj viac

Nedarí sa vám urobiť pečiatky na nechty?

Pečiatkovanie nechtov. Stála téma a stále dookola rovnaké otázky vo fórach, skupinách a diskusiách. Prečo to na videu vyzerá tak jednoducho a doma nie a nie otlačiť vzor? Mám nekvalitné pomôcky? Je nevyhnutné investovať do značky? Je pravda že sa dá pečiatkovať aj obyčajným lakom? Tieto ale aj mnoho ďalších otázok trápi nielen samoukov.

Čítaj viac

Zdobenie nechtov pre začiatočníkov

Všetky veľmi dobre poznáme tie dokonalé mini maľby na nechtoch od profesionálov. Obdivujeme ich umenie a len tíško závidíme majiteľke takýchto skvostných nechtov. Keďže vieme aké rôzne nástrahy číhajú na samoukov už pri samotnej modeláži, zdobenie si teda môžeme uľahčiť.

Čítaj viac

Ako zafixovať 3D vodolepky

3D vzory na nechtoch sa stali trendom, no ak si predstavíme ich vytváranie gélom tak toto zdobenie zaberie priveľa času. Aby sme si čas skôr ušetrili, nájdeme na internete rôzne 3D nálepky a vodolepky s motívom, kvetov, ornamentov ale aj tradičné svetríkové motívy. Sú krásne, ale ako ich aplikovať a zafixovať?

Čítaj viac

Jednoduché neónové nechty

Leto - ideálny čas na experimentovanie s farbami. Chcete si pripraviť svieži dizajn nechtov bez toho, aby ste museli navštíviť salón? Prinášame vám návod na jednoduché neónové nechty, ktoré zvládnete vytvoriť aj doma.

Čítaj viac

Tipy na nechty a dual formy. Je medzi nimi rozdiel?

Vo svete nechtového dizajnu je stále niečo nové a čím viac noviniek a techník pribúda, tým je náročnejšie sa v tom vyznať. Nielen v spôsobe použitia ale aj v samotných pojmoch.

Čítaj viac

Drevené dná zdobené technikou dekupáž

Venujete sa tvorivej činnosti a ručným prácam, aby vaše doplnky boli originálne? Tak aj pre vás je technika dekupáž ako stvorená. Veď kabelku alebo košík si dnes už vie uháčkovať ktokoľvek a pomocou dreveného dna alebo iných polotovarov sa tak tieto hand made výrobky stávajú tuctovými.

Čítaj viac
Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024