Blog

Tipy na nechty a dual formy. Je medzi nimi rozdiel?

Prečítate za 3 minúty

Vo svete nechtového dizajnu je stále niečo nové a čím viac noviniek a techník pribúda, tým je náročnejšie sa v tom vyznať. Nielen v spôsobe použitia ale aj v samotných pojmoch.

Veľkým trendom je v súčasnej dobe polygél a jeho aplikácia. Spolu s ním prišli na trh dual formy, ktoré sa veľmi podobajú na klasické tipy na nechty, no ich použitie sa podstatne líši. Práve z toho dôvodu sa často stretávame s otázkou aký je medzi nimi rozdiel. Veď vyzerajú takmer rovnako.

Vizuálny rozdiel

Rozdiel je viditeľný už aj na prvý pohľad. Kým tipy majú vyznačenú len plochu na lepenie a sú menej klenuté, dual formy zvyknú mať vyznačených viacero čiarok, ktoré slúžia na vytvorenie rovnakej dĺžky nechtov. Dual formy majú na koncoch malé držiačiky, pomocou ktorých formu môžete bezpečne držať bez obavy, že poškodíte modeláž vo forme. Po vytvrdnutí sa používajú na uvoľnenie a odstránenie formy.

ID20822
Dual formy ballerine 120ks
Máme viac ako 50 kusov
7.99 €
ID20824
7.99 €

Rozdiel v použití

Zásadným rozdielom je, že tipy sa prilepia na prirodzený necht a na ne sa nanáša materiál (UV gél, polygél, akryl). Tipy sa teda stávajú súčasťou vymodelovaných nechtov.

ID605
Priehľadné tipy 100 kusov
Máme viac ako 50 kusov
4.99 €
3.99 €
ID200
Lepidlo LONEL na tipy so štetcom
Máme viac ako 50 kusov
2.99 €
2.19 €

Dual formy sú, ako je to už v názve, vlastne istou formičkou, do ktorej si nanesiete polygél alebo akryl a touto hmotou priložíte k prebrúsenému, odmastenému nechtu, na ktorý ste naniesli primer. Vytvrdnutím v lampe sa materiál prilepí k nechtu a dual formu následne odstránite. Dual forma teda neostáva súčasťou predĺžených nechtov. Vďaka tomu ich môžete použiť opakovane a nechty nezaťažujete lepidlom. Tiež tvar nechtov je veľmi pekný a hladký a nemusíte už veľa brúsiť.

ID5107
POLY liquid 100 ml
Výpredaj Máme viac ako 50 kusov
3.99 €
1.59 €
ID5671
8.99 €
5.45 €

Dual formy však môžete použiť len na polygél, polyakryl alebo na akrylové nechty. Sú teda vhodné len na modelovanie nechtov pastovitým hustým materiálom. Klasický UV gél teda na túto techniku predlžovania nie je vhodný a ani vtedy ak je označený ako hustý či extra hustý. UV gély majú samovyrovnávaciu schopnosť, ktorá pri dual formách nie je žiadúca.

Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024