Blog

Nedarí sa vám urobiť pečiatky na nechty?

Prečítate za 3 minúty

Pečiatkovanie nechtov. Stála téma a stále dookola rovnaké otázky vo fórach, skupinách a diskusiách. Prečo to na videu vyzerá tak jednoducho a doma nie a nie otlačiť vzor? Mám nekvalitné pomôcky? Je nevyhnutné investovať do značky? Je pravda že sa dá pečiatkovať aj obyčajným lakom? Tieto ale aj mnoho ďalších otázok trápi nielen samoukov.

Práve preto sme sa rozhodli poskytnúť základné tipy a triky, aby aj pre vás bolo pečiatkovanie jednoduchým zdobením.

Vzor sa mi neotlačí ani na pečiatku

Áno, presne to je pravidelným problémom pri aplikovaní pečiatky na nechty. Najčastejším dôvodom je to, že z doštičky nebola odstránená ochranná fólia. Tá je väčšinou modrá, no sú aj priesvitné, ktoré na doštičke doslova nevidieť. Ak sa vám však zdá doštička poškriabaná, tak je to presne spomínaná fólia. Odstráňte ju a až tak naneste lak.
Druhým častým dôvodom, prečo sa vzor neotlačí je prílišné tlačenie na stierku pri stieraní pečiatkovacieho laku. Ak na ňu príliš tlačíte, doslova vytriete lak zo vzoru a na pečiatku sa nemá čo uchytiť.

Zaistím si značkovými pečiatkami bezproblémovú prácu?

To že sa vzor neotlačí nie je spôsobené neznačkovými pomôckami ale samotným prevedením. Ako technikou tak aj rýchlosťou. Ak potrebujete na toto zdobenie viac času, namiesto pečiatkovacieho laku použite pečiatkovací gél lak. Ten zaschne (vytvrdne) až v UV lampe.

Pečiatkovanie obyčajným lakom

Pre zdobenie pečiatkami potrebujete hustý, silne pigmentovaný lak špeciálnej konzistencie. Je možné, že niektorý z klasických lakov bude vyhovovať, ale nedá sa tu odporučiť žiadna značka, či odtieň s ktorým by sa to na 100% podarilo. Závisí od mnohých faktorov a tým, že obyčajné laky na to nie sú určené tak nie je možné ich odporučiť na tento účel. Preto používajte len laky a gél laky, ktoré sú vyrobené na pečiatky a majú označenie stamp, stamping alebo pečiatkovací.

Je lepšia silikónová alebo gumená pečiatka?

Aj toto je často kladená otázka. Každému sa robí dobre s inou pečiatkou, no s každou z nich sa dá dosiahnúť rovnaký výsledok. Rozdiel však nie je len v materiáli ale aj v použití. Kým silikónovú pečiatku jednoducho pritlačíte priamo zvrchu na doštičku, gumenou pečiatkou musíte vzor naberať postupne. Priložte jej okraj k vzoru na doštičke a naberajte ho akoby bola pečiatka kolískou. Takže plynule zo strany na stranu. Následne čím skôr na necht, aby lak nezaschol.

ID3238
6.99 €
4.99 €
ID18978
Priesvitná pečiatka na nechty
Máme viac ako 50 kusov
5.59 €
4.25 €

Ak sa pri zdobení nechtov pečiatkami vyvarujete týchto chýb, aj vám sa začnú dariť rovnako kvalitné a krásne vzory ako v rôznych propagačných videách, ktoré môžete voľne sledovať.

Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024