Blog

Staráte sa o vaše nohy a chodidlá?

Prečítate za 4 minúty

Sú našou celodennou oporou, nosia všetky naše radosti a starosti. Počas letných mesiacov chodidlá ukazujeme svetu o čosi viac, no našu pozornosť si zaslúžia počas celého roka.

Do kvalitných krémov na tvár a ruky sa investuje pravidelne, no nohy sú z tohto kolobehu často vynechávané. Starostlivosť o chodidlá je dôležitá nielen z estetického hľadiska, ale aj z toho zdravotného. Kvôli jednotlivým procedúram nemusíte hneď utekať do salónov. Vďaka týmto radám sa postaráte o svoje chodidlá aj v pohodlí domova.

Čo s popraskanými pätami?

Zlaté pravidlo na začiatok - zo starostlivosti (nielen) o chodidlá treba spraviť rutinu. Začnite hydratáciou chodidiel po kúpeli či sprche a pravidelne si doprajte suchú alebo mokrú pedikúru. Dobrú službu spraví aj každodenné krémovanie pred spaním.

Popraskané päty sú výsledkom extrémne suchých a namáhaných chodidiel, neplechu môže spôsobiť aj nekvalitná obuv. Doprajte svojim nohám malý wellness v podobe parafínového zábalu. Má množstvo blahodárnych účinkov pre celé telo a je vhodný na suchú a popraskanú kožu.

ID11812
54.99 €
48.99 €
ID13703
4.99 €

Efektívna domáca mokrá pedikúra

Prichystajte si lavór s teplou vodou, do ktorej nasypete voňavú minerálnu soľ. V kúpeli nechajte nohy aspoň 10 minút odmočiť a zrelaxovať. Zrohovatená vrstva a iné nedokonalosti sa takto budú odstraňovať jednoduchšie. Pomôžte si obyčajnou pemzou alebo pilníkom s drsným brúsnym papierom. Takýto variant je pre vašu pokožku oveľa šetrnejší ako kovové nástroje na pedikúru. Po celej procedúre si nezabudnite chodidlá vysušiť a nakrémovať.

Náš tip: Pri pilníkovaní sa snažte dodržiavať jeden smer, aby ste kožu ešte viac “nepotrhali”.

O ďalších pomocníkoch na manikúru a pedikúru sa dočítate v tomto článku.

Peeling a maska pre jemné nohy

Zbavte sa odumretých častí pokožky a rozmaznávajte ju. Cestu k jemným chodidlám uľahčí peeling, ktorý prekrví vaše nohy a odstráni odumreté kožné bunky. V druhom kroku si chodidlá poriadne osušte a následne naneste krémovú masku. Tá pokožku zmäkčí, dodá jej potrebnú hydratáciu a vytvorí na nej jemný film, ktorý ju ochráni pred vysušením. Túžite po starostlivosti ako zo salónu? S týmito produktmi to bude hračka.

Klasická suchá pedikúra

Párkrát ročne by ste mali absolvovať medicinálnu pedikúru. Ide o profesionálne ošetrenie chodidiel, pri ktorom vám odstránia všetky nedokonalosti, ako sú napríklad hlboké kurie oká, či zarastené nechty. Pokiaľ sa chcete vyhnúť možným chirurgickým zákrokom, nezanedbávajte ani túto časť. Skvelými pomocníkmi sú aj elektrický pilník na chodidlá a brúska na nechty. S príslušnými brúsnymi nadstavcami si odstránite stvrdnutú kožu, upravíte nechty i nechtovú kožičku.

ID3261
Promed Feeling
Máme už len 2 kusy
49.95 €
45.99 €

Preleštite si nechty

V poslednom kroku sa uskutočňuje takzvaná kozmetická úprava chodidiel. Na záver si vypilníkujte nechty do požadovaného tvaru (ideálne dorovna, pretože oblúkový tvar môže spôsobiť bolestivé zarastanie) a doleštite leštičkou na nechty. Domáca pedikúra je hotová!

ID2652
7-stranná leštička
Máme viac ako 50 kusov
1.59 €
ID160
Jemný biely brúsny blok
Máme viac ako 50 kusov
0.89 €
0.79 €
Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024