Blog

Farbami roka 2021 sú žltá a sivá

Prečítate za 4 minúty

Protikladné alebo ladiace? Ako na vás pôsobia farby žltá a sivá? Tieto dve na prvý pohľad odlišné tóny farieb spolu vytvárajú dokonalú súhru. Žltá, farba jari je veselá, žiarivá až usmievavá a pôsobí hrejivým dojmom. Naopak nenápadné, jemné, neutrálne až chladné sú všetky odtiene sivej. Práve tento veľký kontrast medzi farbami ich navzájom priťahuje. Dlho obľúbené farby žltá a sivá sa stali farbami pre rok 2021.

Pomaličky pripravujete svoj šatník na blížiace sa jarné obdobie? Ak vám v ňom chýba módny kúsok v žiarivej žltej či neutrálnej sivej farbe, nezúfajte. Stále je čas na pletený či háčkovaný trendy kúsok oblečenia. Žltá charizmatická farba sa najviac spája s prichádzajúcim jarným obdobím, preto neváhajte siahnuť aj po odvážnejších tónoch. Sivé tóny budú skvelým neutrálnym prvkom v oblečení alebo v módnych doplnkoch. Pletené a háčkované módne kúsky valcujú všetky stránky časopisov,nechajte sa inšpirovať pri handmade tvorbe.

Priadza vhodná pre jarné úplety

Jarné úplety by mali aj naďalej zahrievať. Zima nás vie potrápiť a prekvapiť ešte aj v tomto období. Vhodné je preto zvoliť stredne hrubú priadzu, z ktorej hotové úplety ako sú svetríky, kardigány alebo pletené šaty zahrejú a zároveň sú vzdušné. Ideálnou voľbou sú priadze zo 100% merino vlny. Merino má termoregulačné vlastnosti, preto v zime zahreje a v lete ochladí. Merino vlna s termoregulačnými vlastnosťami je vhodná na pletenie a háčkovanie aj detského oblečenia. Obľúbené sú značky vln Drops Baby Merino, Schachenmayr Merino Extrafine a talianska priadza Lana Gatto Maxi Soft.

Priadza zo 100% bavlny je tiež skvelou voľbou, najme ak pletiete či háčkujete jarné deky. Táto priadza je veľmi odolná aj častému praniu v práčke. Bavlnené priadze sú vhodné pre úplety, ktoré držia svoj tvar a nebudú sa naťahovať. Žiarivé jarné farby ponúkajú bavlnené priadze značky Alize Cotton Gold a Bella Ombre Batik, Himalaya Home Cotton a tiež Madame Tricote Paris Camilla. V tejto širokej ponuke nájdete jednofarebné a viacfarebné klbka batik a tiež vlnu s ombré efektom postupného prechodu farieb v jednom tóne.

V neposlednom rade sú vhodné aj zmesové priadze s obsahom akrylu a bavlny. Majú všestranné využitie a hodia sa na pletenie aj háčkovanie akéhokoľvek oblečenia a doplnkov. Medzi najpopulárnejšie patrí priadza YarnArt Jeans, Jeans Plus, Jeans Crazy a Tropical.

Handmade módne doplnky v žltej a sivej

Nezabúdame ani na módne doplnky v žltých a sivých farbách. Zvoľte pre tento rok originálny kúsok na doplnenie svojho outfitu v podobe háčkovanej kabelky či batohu. Ideálne sú bavlnené špagáty Natana, YarnArt alebo Bobbiny, kde nájdete niekoľko odtieňov týchto trendy farieb. Praktické môže byť použitie hotových komponentov na výrobu kabeliek alebo batohov, ktoré ponúkajú v sade už hotové časti ako sú dná, zatváranie alebo aj rúčky a zapínanie na kabelky. Skvelým typom pre tento rok sú určite šatky s postupným prechodom farieb. Na háčkovanie sú ideálne dúhové klbka Stenli a Kokonki, ktoré ponúkajú niekoľko farebných kombinácii.

Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024