Blog

Priadza Jeans YarnArt

Prečítate za 3 minúty

Predstavovať klbko vlny, ktoré si vďaka svojím vlastnostiach získalo prvenstvo medzi priadzami hádam ani netreba. Najobľúbenejšia priadza nachádza svoje miesto na ihliciach alebo háčiku začiatočníčky aj dlhoročnej pletarky už niekoľko rokov. Ide o zmesovú priadzu Jeans, ktorá pochádza z tureckej produkcie značky YarnArt.

Vlastnosti vlny Jeans

Priadza Jeans sa vyrába z bavlny a akrylu. Vďaka zložke bavlny je pevná a odolná voči opotrebovaniu. Akryl jej dodáva ľahkosť a je hypoalergénny. Oba materiály sú na dotyk jemné. Tento model tureckej priadze ponúka na výber širokú paletu farieb, vyše 60 odtieňov a čo je dobrou správou, stále pribúdajú nové. Skvelou vlastnosťou je, že tieto farby na slnku neblednú a hotové modely sú vhodné pre každodenné nosenie. Letná priadza Jeans je priam multifunkčná v použití na akýkoľvek projekt. Stačí si len vybrať zo širokej ponuky farieb a modelov. Samozrejme nezabúdajte na správny háčik či ihlice.

Zmesová vlna na pletenie Jeans, sa vyrába hneď v niekoľkých variantoch. Klasická Jeans ponúka v 50g klbku 160m návinu. Hrubšia varianta Jeans Plus má 100g a dĺžku návinu 160m. Ďalšími variantami, ktoré výrobca ponúka sú viacfarebná dúhovaná Jeans Crazy a strakatá Jeans Tropical s totožnou hmotnosťou aj návinom.

Použitie

Pre hračky amigurumi sa stala táto priadza jednotkou aj vďaka širokej ponuke farieb, či už jemných pastelových alebo pestrofarebných. Jednoducho sa s ňou pletenie aj háčkuje. Je poddajná a hotové modely pekne držia tvar a samozrejme je svojimi vlastnosťami vhodná pre deti. Ďalším obľúbeným projektom, ktorým sa môžete potešiť sú letné deky a prehozy. Deky z tejto priadze sú vhodné tiež pre bábätká.

Pre ľahké letné úplety je priam ideálna. Na dotyk je príjemne hebká a preto ani pri priamom kontakte s pokožkou neškriabe. Uháčkujete alebo upletiete z nej jedinečné svetríky, topy, blúzky a tiež ľahké šaty a sukničky pre deti aj dospelých. Za spomenutie určite patria aj trendy crop-topy, či plavky a tiež vzdušné letné háčkované tielka a topy. Ale tu jej všestranné použitie nekončí, preto ju neváhajte vyskúšať pri ktoromkoľvek projekte. Za spomenutie určite stojí aj jej priaznivá cena.

Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024