Blog

Pletenie a háčkovanie

Trendy v pletení jeseň - zima 2020

Jednoduché, pohodlné a originálne zároveň. S nástupom sezóny jeseň/zima sa pletené oblečenie a doplnky dostávajú na prehliadkové móla, titulné strany módnych časopisov, ale aj do ulíc. Toto sú najnovšie trendy 2020, ktoré si zamilujete na prvé nosenie.

Čítaj viac

Ihlice na pletenie KnitPro Zing

História sa opakuje a preto nie je žiadnym tajomstvom, že pletenie a háčkovanie sú nákazlivým trendom. Aby však pletenie bolo radosťou a nie starosťou, dôležitým faktorom je výber správnych ihlíc. Ihlice na pletenie KnitPro Zing pletú doslova samé. Stačí si len vybrať ten správny typ. Či už štrikujete ponožky, alebo pletiete svetrík značka ihlíc Zing ponúka všetky modely. Rovné, kruhové, ponožkové a tiež populárne ihlice s vymeniteľným lankom.

Čítaj viac

KnitPro Symfonie ihlice na pletenie

Či už patríte k vášnivým milovníkom pletenia, alebo ste tomuto trendu podľahli len nedávno určite si často kladiete otázku aké ihlice na pletenie si vybrať. Trh ponúka skutočne bohatý výber. Aby sa stalo pletenie vášňou, výber ihlíc nenechávajte na náhodu. Doprajte vašim rukám pocit pohodlia a komfortu aj počas dlhých hodín pletenia. Ručne vyrábané ihlice KnitPro boli navrhnuté priamo odborníkmi zo sveta pletenia tak, aby uspokojili potreby nielen začiatočníkov, ale aj nadšencov tohto koníčka.

Čítaj viac

Koberec z Puffy vlny

Vlna ALIZE Puffy je mäkučká, vyzerá dizajnovo a čo je hlavné, práca s ňou je nesmierne jednoduchá. Môžeme si z nej vyrobiť takmer čokoľvek. Okrem populárnych diek pre bábätká, šálov či obliečok na vankúše, napríklad aj štýlový, ručne pletený koberec. No a práve naň si posvietime v tomto blogu.

Čítaj viac

Tuniské háčkovanie

Čaro tuniského háčkovania nazývaného tiež afgánske sa dá opísať ako kombinácia háčkovania, pletenia a tkania. Pôvod tuniského háčkovania je pomerne neznámy. Táto technika vás však očarí práve pre jedinečné vlastnosti, ktorými sa odlišuje od klasického pletenia a háčkovania.

Čítaj viac

Ako upliesť deku z Alize Puffy - postup

Nadýchaná, mäkká a nenáročná na prípravu. Puffy deka sa dostala v rebríčkoch tvorcov na popredné miesta. So správnym návodom si tento unikát dokážete upliesť bez použitia ihlíc aj háčika. Inšpirujte sa postupom, ktorý zvládnu aj začiatočníci.

Čítaj viac

KnitPro Ginger - ihlice a háčiky na pletenie

Svetová značka KnitPro, ktorá je už niekoľko rokov jednotkou na trhu v oblasti pletenia a háčkovania neustále prekvapuje novinkami. Tentokrát sa výrobcovia zamerali na milovníkov a nadšencov pletenia, pre ktorých bola navrhnutá kategória ihlíc a háčikov Ginger.

Vymeniteľné ihlice ako aj háčiky Ginger sú vyrobené z certifikovaného FSC dreva. Čo zaručuje, že drevo bolo vyťažené a spracované environmentálne, sociálne a ekonomicky zodpovedne. Tým sa zabráni odlesňovaniu lesov.

Tie si veľmi rýchlo získavajú popularitu a obľúbenosť u priaznivcov pletenia. Ihlice na pletenie sú navrhnuté a vyrobené v najvyššej kvalite s dokonalým prepracovaním. Perlou sú samozrejme luxusné sady vymeniteľných ihlíc a háčikov s lankom, na ktoré sa pozrieme podrobnejšie.

Čítaj viac

Pletenie z vlny ALIZE Puffy

ALIZE Puffy vlna je láska na prvé pletenie. Táto priadza si nevyžaduje háčik ani ihlice, postačia vám šikovné ruky a chuť tvoriť. Ako s ňou začať pracovať, ktorý typ je ideálny pre váš handmade projekt a prečo by ste jej mali dať šancu?

Čítaj viac

Originálna kabelka pod vianočným stromčekom

Najkrajšie sviatky roka otvárajú priestor na tvorivé výzvy. Spomedzi inšpirácii dnes vyberáme háčkovanú kabelku. Potešte ženskú dušu originálnym kúskom, v ktorom darujete aj kúsok seba.

Čítaj viac

Darujte pod stromček niečo originálne. Pletený set čiapka a šál

Lámete si hlavu nad vianočnými darčekmi? Stavte toho roku na originálnosť v podobe ručne vyrobeného daru. Medzi klasické darčeky, ktoré môžem s určitosťou povedať, že si nejeden z nás pod stromčekom našiel, sú ponožky, čiapka a šál. Ani takýto darček nemusí byť všedný ak je vlastnoručne a z lásky zhotovený. V tomto článku vám zahrnieme postup výroby, inšpiratívne dizajny, hrejivé top vlny a kvalitné pletacie pomôcky.

Čítaj viac

Tvoríme so špagátmi MILA

Textilné špagáty, alebo ak chcete šnúry od značky Mila sú ideálnou voľbou na pletenie a háčkovanie módnych a bytových doplnkov. Sú veľmi odolné, pevné a teda znesú akékoľvek zaobchádzanie. Väčšina z nich je vyrobená zo 100% bavlny alebo kombináciou so syntetickými vláknami ako napríklad polyester, vďaka čomu nadobúdajú pružnosť a mäkkosť. Poďme sa spoločne presunúť do sveta špagátovej priadze, ktorý nám ponúka široké možnosti využitia.

Čítaj viac

Chcete začať pliesť a neviete ako na to?

Dlhé zimné večery sú ako stvorené na pletenie. Už nejaký ten čas si prezeráte nádherné ručné výtvory od kreatívnych ľudí na internete a radi by ste si tiež niečo uštrikovali? Niečo čo nikto nemá, úplet presne podľa vašich predstáv? Tak poďme do toho. Že neviete ako začať? Návody na zhotovenie všelijakých pletenín nájdete na internete viac než dosť, ale informácie pre úplných začiatočníkov chýbajú. A preto sme tu my, aby sme vám pomohli.

Čítaj viac
Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024