Blog

Pletenie a háčkovanie

Oslávte Svetový deň pletenia s NOEZON

11. jún - dátum, kedy sa spoja pletárky a pletári po celom svete, aby oslávili spoločnú lásku k handmade tvorbe. Svetový deň pletenia sa udomácnil za hranicami našej krajiny a postupne si buduje fanúšikovskú základňu aj na Slovensku. Počas druhej júnovej soboty sa verejné priestranstvá zaplnia klbkami, originálnymi výtvormi a priateľskou atmosférou. A NOEZON bude pri tom.

Čítaj viac

Svetový deň pletenia na verejnosti 2022

Klbká, ihlice, radosť z priateľského stretnutia a veľká dávka inšpirácie. 11. júna sa spájajú pletárky po celom svete, aby spoločne oslávili handmade tvorbu. Ako nájsť rovnováhu medzi životom v online a offline prostredí? Odpoveď ponúka myšlienka Svetového dňa pletenia.

Čítaj viac

Doplnok leta 2022. Vytvorte si tašky z Natana špagátov

Rozširovanie kabelkovej zbierky vie byť pre nežnejšie pohlavie poriadnym dobrodružstvom. O to viac, keď si dokážete vytvoriť svoj vysnívaný kúsok v pohodlí domova. Bavlnené špagáty Natana sú pripravené aj na túto kreatívnu výzvu.

Čítaj viac

Pletieme pre detičky

Aj napriek tomu, že žijeme dobu technických vymožeností, handmade tvorba má v životoch mnohých z nás pevné miesto. Pletenie a háčkovanie sa uberá novými smermi, ponuka sortimentu neustále narastá. Dnes nazrieme do zákulisia tých najroztomilejších projektov. Čo všetko dokáže detská vlna?

Čítaj viac

Kytica z vlny. Darček na Deň matiek nielen pre vášnivú pletárku

Šperky a bonboniéry sú klasikou, ktorá nikdy nesklame. Ak však hľadáte skutočne špeciálny darček pre mamu k blížiacemu sa sviatku, ponorte sa do nasledujúcej inšpirácie. Vytvoríme si originálnu kyticu z vlny, ktorú previažeme veľkou dávkou lásky.

Čítaj viac

Veľkonočné dekorácie. Toto sú trendy jari 2022

Svieže a plné života. Najväčšie sviatky jari sú už za dverami a prinášajú so sebou priestor na jedinečnú výzdobu našich príbytkov. Vytvorte si tento rok veľkonočné dekorácie, ktoré prežijú viac než jednu sezónu. Veľká noc 2022 bude pestrá, pastelová a v neposlednom rade ekologická.

Čítaj viac

Aj syntetická priadza má svoje výhody

O supervlastnostiach prírodných vlákien sa toho popísalo veľa, no čo taká syntetická priadza? Aj tá môže byť skvelým partnerom pre váš ďalší tvorivý projekt. Nechajte sa inšpirovať naším výberom. Na dnešnom zozname nájdete akryl, polyester či nylon.

Čítaj viac

ALIZE Puffy vlna: Ako pliesť bez ihlíc

ALIZE Puffy vlna s predpripravenými očkami je akýmsi jednorožcom medzi priadzami. Preferujete rýchly výsledok a netradičný vizuál? Vyskúšajte pletenie s týmto druhom priadze.

Čítaj viac

Výpočet spotreby vlny - ako na to

Koľko vlny potrebujem na výrobu nového pleteného projektu? Touto otázkou začína cesta každej handmade vecičky. Existuje viacero usmernení, ktoré vám pomôžu pri odhadovaní spotreby materiálu. Ako si nakúpiť dostatočné množstvo priadze? Prezradíme v dnešnom článku.

Čítaj viac

Pletené ponožky na dvoch ihliciach

Na studené nôžky teplé ponožky a najlepšie vlastnoručne uštrikované s láskou. Pletené ponožky už nemusia byť strašiakom ani pre menej zručné pletárky. Aj pletenie prináša stále nové a nové trendy. V tomto prípade stále pôjde o klasické pletené ponožky, fígeľ je však v technike pletenia. Tentokrát vynecháme komplikované pletenie do kruhu s piatimi alebo dokonca šiestimi ihlicami. Zjednodušené pletenie ponožiek na dvoch ihliciach zvládnu aj začiatočníci.

Čítaj viac

Drevené dná zdobené technikou dekupáž

Venujete sa tvorivej činnosti a ručným prácam, aby vaše doplnky boli originálne? Tak aj pre vás je technika dekupáž ako stvorená. Veď kabelku alebo košík si dnes už vie uháčkovať ktokoľvek a pomocou dreveného dna alebo iných polotovarov sa tak tieto hand made výrobky stávajú tuctovými.

Čítaj viac

EKO friendly a BIO priadza

Pletiete z eko alebo bio vlny? Nie je to žiadna novinka, práve naopak. Celosvetový trend, ktorý trvá už nejaké obdobie sa stal súčasťou každodenného života v mnohých oblastiach. Poďme sa spolu pozrieť na to, ako eko a bio trendy zasahujú aj do oblasti pletenia.

Čítaj viac
Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024