Blog

Vyšívame na oblečenie

Prečítate za 3 minúty

Druhá šanca pre nenosené oblečenie a skvelý spôsob, ako si oživiť nové kúsky. Objavte čaro vyšívania na odev. Máme pre vás pomôcku, s ktorou to zvládne každý!

Vyšívanie s bavlnkami

Vyšívanie na oblečenie je ďaleko rozmanitejšie než to klasické - stretávame sa s rôznymi tvarmi, štruktúrami aj materiálom. Akýkoľvek dizajn, ktorý na odev vyšijete, bude tiež musieť vydržať väčšie opotrebovanie ako napríklad vyšívaný obraz, ktorý máte zavesený na stene v izbe. Ako na to?

Pri vyšívaní na oblečenie pomocou tenkých bavlniek hrá dôležitú úlohu vyšívacia transfer fólia. Použitím transfer fólie môžete spevniť oblasť, na ktorej chcete šiť - vytvoríte tak stabilný podklad, na ktorom sa vám bude príjemnejšie a ľahšie pracovať. Svoj dizajn si na transfer fóliu môžete prekresliť ručne alebo vytlačiť.

Na vyšívanú čiapku potrebujeme:

  • vyšívaciu transfer fóliu
  • bavlnky na vyšívanie
  • zmývateľnú značkovaciu fixu
  • ihlu
  • drevený kruh
  • nožnice
  • misku s vodou

Náš tip: Ak potrebujete látku, na ktorú vyšívate, viac napnúť, použite vyšívací kruh.

Postup

1. Vybraný dizajn si prekreslíme na transfer fóliu pomocou značkovacej fixy (je zmývateľná).

2. Po prekreslení dizajn vystrihneme a nalepíme na miesto, kde ho chceme vyšiť. Okolo vystrihnutého vzoru odporúčame nechať približne 10 milimetrový okraj ako rezervu.

3. Vyšijeme si vzor podľa prekreslenej predlohy. Nezabudnite na úvodný a záverečný uzlík.

4. Hotovú výšivku namočíme do pripravenej nádoby s vlažnou vodou, aby sme odstránili transfer fóliu. Ak nám na výšivke ostali zvyšky fólie, jemne po nej prejdeme prstami a odstránime ich.

5. Čiapka s originálnou výšivkou je hotová!

Náš tip: Ak sa dizajn rozhodnete na transfer fóliu vytlačiť, nevyšívajte na ňu ihneď po vybratí z tlačiarne. Bezprostredne po tlači môže mať trochu vyššiu teplotu a mohol by sa pri práci rozpúšťať.

Vyskúšajte vyšívanie s vlnou

Noezon inšpiruje

Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024