Blog

Svetový deň pletenia s NOEZON dopadol na výbornú

Prečítate za 2 minúty

11. júna 2022 sa to v Bardejove hemžilo tvorivosťou. Vysoká koncentrácia vlny, ručnej práce, pohodovej atmosféry a radosti z hodnotne stráveného popoludnia sa pretavila do výrobkov, ktoré poputovali novorodencom v prešovskej a bardejovskej nemocnici.

Druhá júnová sobota patrí už od roku 2005 globálnym oslavám handmade tvorby. Vďaka iniciatíve Američanky Danielle Landes sa Svetový deň deň pletenia na verejnosti oslavuje už sedemnásty rok. V roku 2022 sme sa do tejto milej akcie po prvýkrát zapojili aj my v NOEZONe.

Heslo “Spolu prebúdzame tvorivosť” sa nám podarilo preniesť do reality. Celá akcia sa niesla v znamení priateľskej atmosféry a úprimných rozhovorov. Ženy sa pustili aj do náročnejších vzorov, vymieňali si skúsenosti a okrem tvorivej práce stihli prebehnúť všetky svoje životné slasti aj strasti. Jednoducho, psychohygiena ako sa patrí!

V našich priestoroch sme privítali šikovné tvorkyne, ktoré uplietli jemné deky a vytvorili háčkované čiapočky. Ich cesta však neskončila záverečným poďakovaním za účasť. Svoj príbeh začnú písať na novorodeneckých oddeleniach FNsP J. A. Reimana v Prešove a NsP Sv. Jakuba v Bardejove.

Pri voľbe materiálu na tvorbu sme zámerne vyberali taký, ktorý spĺňa všetky hygienické štandardy. Jeho výrobca sa zaručuje za kvalitu i zdravotnú nezávadnosť. Tak, aby mohol zohriať práve tých najmenších drobcov a spraviť ich príchod na svet ešte krajším.

Pocity tvorivého popoludnia prišla zachytiť aj RTVS, za čo sa im touto cestou chceme poďakovať. Redaktorka neostala len pri mikrofóne, tvorivé remeslo vzala do vlastných rúk a na kôpku darovaných vecí priložila svoju upletenú deku.

Krátky zostrih z podujatia, ktorý pre nás pripravila BTV, si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Kedysi sme chceli všetci patriť do online komunity, dnes hľadáme spôsoby, ako z nej na malú chvíľu uniknúť, zastaviť sa a užívať si prítomný moment. Lebo keď tvoríme, vtedy skutočne žijeme.

Vážime si každú účasť a veríme, že pilotný ročník nebol posledným. Kreatívny tím už teraz uvažuje, ako pre vás priniesť niečo v podobnom formáte aj o rok. Do pletenia, priatelia!

Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024