Blog

Svetový deň pletenia na verejnosti 2022

Prečítate za 2 minúty

Klbká, ihlice, radosť z priateľského stretnutia a veľká dávka inšpirácie. 11. júna sa spájajú pletárky po celom svete, aby spoločne oslávili handmade tvorbu. Ako nájsť rovnováhu medzi životom v online a offline prostredí? Odpoveď ponúka myšlienka Svetového dňa pletenia.

Pletenie, ako sme ho poznali kedysi, už nie je iba záležitosťou starých mám. Dnes prepája všetky generácie bez rozdielu a môže byť skvelým únikom od povinností uponáhľanej doby.

Pletenie - liek na krajší deň i život

Svetový deň pletenia nemá žiadne striktné pravidlá. Cieli na všetky vekové kategórie a do popredia kladie benefity, ktoré so sebou ručná práca prináša. Hodnotne strávený čas, nové skúsenosti a veľká dávka kreativity. K stretnutiu pozýva mladších, starších, profíkov aj začiatočníkov.

Ako to celé začalo

Na začiatku celej iniciatívy stojí Danielle Landes, ktorá odštartovala Svetový deň pletenia na verejnosti ešte v roku 2005. Danielle našla spôsob, ako združiť pletárky v doposiaľ najväčšej pletárskej udalosti zvanej Worldwide Knit in Public Day.

Ženy, ktoré tvorili osamote doma, zrazu spoznali ďalšie nadšenkyne s rovnakou záľubou. Začali sa stretávať osobne v parkoch, uličkách či na terasách kaviarní, vymieňali si poznatky a naberali novú inšpiráciu pre ďalšiu tvorbu. Postupom rokov si toto podujatie získalo priaznivcov po celom svete.

Dnes sa Svetový deň pletenia organizuje v rôznych tematických prevedeniach. Veľakrát aj s dobročinným zámerom. Veci, ktoré sa zhotovia počas pletacieho dňa, putujú napríklad do nemocníc, komunitných centier alebo zariadení sociálnej starostlivosti. Ich príbeh začína tam, kde končí práca vášnivých kreatívcov.

Do osláv sa môže zapojiť každý

Nové priadze, techniky či priateľstvá. Do Svetového dňa pletenia na verejnosti sa môžete zapojiť aj VY. Odštartujte oslavu nákupom nového pletacieho materiálu a nezabudnite si spraviť malý prieskum podujatí k tejto akcii vo vašom okolí.

V roku 2022 sa do tejto milej výzvy plánujú zapojiť opäť na viacerých miestach Slovenska. A my v NOEZONE nebudeme výnimkou. Oslovte priateľov, známych a poďte s nami spoločne prebúdzať tvorivosť!

Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024