Blog

Puzdrá a tašky na pletacie pomôcky

Prečítate za 5 minút

Sú neodmysliteľnou súčasťou našich kreatívnych chvíľ a majú veľký podiel na tvorbe pletených produktov od výmyslu sveta. Ihlice a háčiky odvádzajú precíznu prácu, a preto si zaslúžia ukážkovú starostlivosť. Ako ochrániť vašu výbavu? Vyberte si správne puzdro na pletacie pomôcky či organizér na ihlice a háčiky.

knitpro-10945
ID12975
10.89 €
knitpro-12012
ID12971
25.99 €

Pri kúpe pletacieho príslušenstva je potrebné myslieť o krok vpred. Investujte do obalov, ktoré budú bezpečným miestom pre celú vašu kreatívnu výbavu. Táto investícia sa vám vráti v podobe predĺženej životnosti a vysokej kvality vašich pomôcok aj po mesiacoch používania.

Uskladnenie pomôcok vám zároveň pomôže lepšie sa zorientovať vo vašich zásobách. Ihlice sú bohaté na rôzne druhy. Ak vlastníte viaceré z nich, budete potrebovať aj viacero skladovacích riešení.

Pletacie ihlice - kam ich uskladniť

  • Prvou možnosťou je využiť to, čo už doma máte. Ihlice môžete uložiť do vázy, nádoby na šperky alebo si požičať škatuľu na náradie od vášho milého.
  • Ak máte viac voľného času a preferujte vlastný dizajn, viete si uháčkovať originálne handmade puzdro.
  • Najistejšou voľbou sú organizéry na ihlice. Tie kúpite v špecializovanom obchode presne podľa parametrov, ktoré potrebujete.
  • Nechajte ich v pôvodnom obale, v ktorom ste si ich zakúpili. Udržíte si tak poriadok a budete mať prehľad o jednotlivých veľkostiach a druhoch.
  • Kupujete si set ihlíc? V tom prípade sa k vám dostanú už zabalené v praktickom puzdre alebo projektovej taške, ktoré využijete aj na skladovanie alebo prepravu pomôcok.
  • Háčiky nebudú potrebovať toľko priestoru. Uskladniť ich môžete do menšieho puzdra, plechovky, alebo peračníka.

Vyberte si svoje puzdro na ihlice

Puzdrá na rovné ihlice

Puzdro na rovné ihlice je potrebné prispôsobiť ich dĺžke. Takéto puzdrá môžete nájsť v tvare klasického oválneho peračníka či viacposchodového peračníka v tvare obdĺžnika, niektoré zase ako textilný obal, ktorý viete preložiť, zviazať a jednoducho premiestniť tam, kam potrebujete.

Puzdrá na krátke ihlice

Krátke ihlice nepotrebujú až toľko priestoru, preto sa vojdú do obalu, ktorý pripomína kozmetickú tašku. Môžete ich umiestniť aj do rolovacieho puzdra. V NOEZON ponuke nájdete dvojité puzdro, ktoré sa dokonale hodí na menšie projekty. Jeho súčasťou sú rolovacie obaly s členenými priečinkami. Vďaka nim budú ihlice pevne na svojom mieste a nepomiešajú sa vám.

Puzdrá na kruhové ihlice

Fixné kruhové ihlice možno umiestniť do puzdra na zips v tvare obdĺžnikového peračníka s väčšími úložnými vreckami. Vymeniteľné kruhové ihlice je vhodné umiestniť do puzdra, ktorého súčasťou sú bezpečnostné gumičky (podobne ako na písacie potreby pri peračníkoch), aby vám ihlice nevypadávali. Takéto puzdrá zväčša obsahujú ešte separátne vrecko na zips, do ktorého si viete odložiť lanká či iné drobné pomôcky na pletenie. Oba typy ihlíc môžete umiestniť aj do pláteného puzdra, ktoré sa dá preložiť a zviazať.

Puzdrá na ponožkové ihlice

Ponožkové ihlice sú zakončené hrotmi na oboch stranách, preto by ste mali byť pri ich uskladňovaní ešte obozretnejší. Odporúčame zvoliť zatváracie textilné puzdro. Ak chcete ochranu hrotov ešte zvýšiť, použite koncovky na ihlice.

ID21324
Od 17.99 €
4 varianty
ID24459
1.99 €
Pomôcky na pletenie si nájdu miesto v každom type puzdra. Pokiaľ sa neviete rozhodnúť, ktorý produkt by vám mohol uľahčiť plánovaný projekt, nahliadnite do nášho sprievodcu.

Praktický pomocník a doplnok v jednom

Ak hľadáte niečo priestrannejšie, kde sa zmestí viac pletacích pomôcok súčasne, vyskúšajte výhody, ktoré ponúka taška na ihlice a vlnu. Takto môžete mať pletenie vždy poruke nielen doma, ale aj na vašich cestách. Trh ponúka široký výber rôznych veľkostí a tvarov. K dispozícii sú takisto kabelky. Okrem toho, že do nich uložíte všetko potrebné, budú aj trendovým doplnkom.

knitpro-mindful-bags
ID23492
Od 29.99 €
2 varianty
knitpro-12830
ID21297
46.99 €
Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024