Blog

Leto v znamení háčkovania

Prečítate za 3 minúty

Držte si klobúky, tašky a šaty, na scénu prichádzajú sladké sedemdesiate. Háčkované odevy a doplnky zažívajú úspešný návrat. V lete sa opäť zoznámime s technikou granny square, na verejných priestranstvách sa to bude hemžiť farbami a kvetmi.

Babičkine štvorce, takzvané granny square, ovládli nielen internetový priestor, ale aj ulice. Plánujete sa pustiť do nového háčkovaného projektu? Táto ikonická technika bude vďačnou voľbou, a to hneď z niekoľkých dôvodov.

Prečo by ste mali vyskúšať granny square?

  • pri tejto technike zužitkujete aj zvyšky materiálov
  • projekt si viete rozdeliť na viacero častí - pracujete po jednotlivých dielikoch, ktoré neskôr spojíte dohromady
  • malé štvorčeky sú skladné (nezaberú veľa miesta v kabelke), viete s nimi pracovať kedykoľvek - počas obednej pauzy, v kaviarni alebo počas cesty vlakom
  • bez problémov si vytvoríte rozličné veľkosti a farebné prevedenia
  • je to skvelý spôsob ako zrelaxovať po náročnom dni

Margarétky

Kvetované vzory si nájdu svojich priaznivcov v každej sezóne. Na háčkovaných projektoch tohto roka budú dominovať najmä margarétky. Ak ste sa ešte nerozhodli pre vzhľad svojej nového topu alebo kabelky, myslím, že sme práve rozlúskli túto dilemu.

Viacfarebný celkový vzhľad

Počas zimných a jarných mesiacov sme si zvykli na zemité a jednofarebné obliekanie. Tento vizuál však na letnú sezónu odložíme bokom. Mestá, pláže a dovolenkové móla sa zaplnia vkusnými pastelovými odtieňmi v kreatívnych kombináciách.

Háčkované odevy

S granny square technikou a viacfarebným dizajnom sa stretnete na rôznych druhoch odevu. Či už ide o vzdušné háčkované šaty, háčkované plavky, ale tiež vesty a kardigany, ktoré budú kľúčovým odevom tohto leta.

Háčkované doplnky

Čo by bolo letné bláznenie bez originálnych doplnkov? Babkine štvorčeky sa budú skvelo vynímať na háčkovaných klobúkoch, rozmernejších shopper taškách, hravých čelenkách a šatkách.

Viac o doplnkoch, ktoré nesmú chýbať na pláži počas tohto leta, sa dočítate po kliknutí na tento odkaz.

Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024