Blog

Jesenný domov s Puffy tekvicou

Prečítate za 4 minúty

Sezóna padajúceho lístia otvára priestor novej inšpirácii. Vyrezávané tekvice nie sú žiadnym nováčikom, čo však skúsiť originálnu alternatívu z vlny? Prebuďte svoju tvorivosť s ďalšou Noezon výzvou.
ID11124
Alize Puffy 100g 9m
Zľava Na sklade
Od 2.09 €
75 variánt
ID11162
Od 2.09 €
37 variánt
ID15523
4.99 €

Tekvica z Alize Puffy

Jemná na dotyk, nenáročná na prípravu. Presne taká môže byť vaša tekvica z Puffy vlny. Pletenie bez ihlíc zvládnu aj začínajúci kreatívci. Vytvorte si spolu s nami jedinečný symbol jesene.

Na tekvicu si pripravíme:

  • 2 ks Alize Puffy (na telo)
  • 1 ks Alize Puffy Fine (na stonku)
  • duté vlákno (výplň)
  • rozstrihnutú Puffy na zošitie
  • háčik (môžeme, ale nemusíme)

Postup

Návod si môžete prekresliť ručne alebo stiahnuť a vytlačiť. Želáme príjemné tvorenie!

Telo tekvice

Rozstrihneme prvé očko, aby sme si mohli zviazať spolu ďalšie 3 očká. Po zviazaní očiek nám vznikne krúžok.

Krok 1

Do každého z troch očiek vložíme 2 očká (vznikne nám 6 očiek). Miesto, ktorým začíname dookola, si označíme pomocou označovača.

Krok 2

Opakujeme krok č. 1 - do každého očka prepletieme 2 očká (vznikne nám 12 očiek).

Krok 3

Očká prevliekame v poradí 2-1-2-1-2-1 do konca riadku (celkovo vznikne 18 očiek).

Krok 4

Očká prevliekame v poradí 2-1-2-1-2-1 do konca riadku. (celkovo vznikne 27 očiek).

Krok 5

Očká prevliekame v poradí 2-1-2-1-2-1 do konca riadku (celkovo vznikne 40 očiek). Aby sa nám ľahšie plietlo, odporúčame vložiť do tekvice časť výplne.

Krok 6

Našu tekvicu sme sa rozhodli rozdeliť na 5 plátkov (môžeme rozdeliť na väčší/menší počet). Pre dosiahnutie potrebnej výšky potrebujeme upliesť 6 riadkov ako pletený steh.

Krok 7

Po upletení 6 riadkov začneme v tomto kroku sťahovať. Držíme spolu 3 očká a prevlečieme 1 očko. Týmto procesom uberieme 2 očká. Upletieme 5 očiek ako pletený steh. Pletieme až do konca riadku.

Krok 8

Držíme spolu 3 očká a prevlečieme 1 očko. Týmto procesom uberieme 2 očká. Upletieme 4 očká ako pletený steh. Pletieme až do konca riadku.

Krok 9

Držíme spolu 3 očká a prevlečieme 1 očko. Týmto procesom uberieme 2 očká. Upletieme 3 očká ako pletený steh. Pletieme až do konca riadku. Do tekvice opäť vložíme časť výplne.

Krok 10

Držíme spolu 3 očká a prevlečieme 1 očko. Týmto procesom uberieme 2 očká. Upletieme 2 očká ako pletený steh. Pletieme až do konca riadku. Tekvicu poslednýkrát vyplníme.

Krok 11

Keď na každý plátok zostane 1 očko, očká spojíme. Na spojenie použijeme Puffy vlnu. Roztrihneme si nasledujúce očká, priadzu cez ne prevlečieme a zaviažeme. Koniec priadze odstrihneme a schováme do tekvice.

Krok 12

Vezmeme rovnakú Puffy vlnu a rozstrihneme očká, aby sme si vytvarovali tekvicové plátky. Priadzou začneme zošívať (sťahovať) zdola nahor v strede každého plátku. Takto dosiahneme požadovaný tvar tekvice.

Steblo tekvice

V strede tekvice si zafixujeme Puffy vlnu v inej farbe. Vytvoríme si retiazku v takej dĺžke, akú si zvolíme. Do každého očka prevliekame 1 očko, z očiek vytvoríme retiazku v smere “ do tekvice”. Posledné očká zafixujeme o tekvicu.

Vaša dekorácia je hotová!

Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024