Blog

Háčkovanie a pletenie - Trendy na jeseň a zimu 2022

Prečítate za 4 minúty

Pletené vesty, cropped svetre či úplety s nádychom luxusu. Handmade móda si s príchodom chladnejšieho obdobia opäť berie všetku pozornosť. Spoznajte pletené a háčkované trendy, ktoré prichádzajú z dizajnérskych skicárov priamo do vašich skríň. Jeseň a zima 2022 bude pestrá a trblietavá.

Už dávno neplatí, že s príchodom jesenných a zimných mesiacov nastáva v našich šatníkoch obdobie temna. V nadchádzajúcej sezóne bude náš výber smerovať na oblečenie plné farieb, vzorov a lesku.

Pletený sveter

Jeho podoby sa behom rokov menia, no základ ostáva. Pletené svetre a kardigány sú ideálnym kúskom na vrstvenie počas jesene a zimy. Milujeme ich pohodlnosť a schopnosť prispôsobiť sa ležérnemu, ale aj elegantnému štýlu.

Cropped sveter

Cropped sveter, skrátený sveter alebo sveter, ktorý siaha len po pupok. Názvy sú rôzne, no spája ich rovnaká dĺžka. Môžete ich nosiť samostatne k nohaviciam s vysokým pásom, dobre vyniknú aj pri vrstvení jednotlivých kúskov oblečenia - vyskúšajte ich skombinovať s bielou košeľou alebo s midi/maxi šatami.

Svetre z recyklovanej priadze

Svetre z nespotrebovaných zvyškov? Hovoríme áno! Tento typ priadze si zaslúži druhú šancu. Vyskúšajte udržateľnosť v praxi a na tvorbu využite všetko, čo doma máte. Pokojne aj uháčkované kúsky, ktoré vznikli technikou granny square. Takzvané babičkine štvorce boli hitom už počas tohtoročného leta.

Puffy prevedenie

Jeseň/zima 2022 opäť necháva priestor aj oversize kúskom. A puffy sveter do tejto kategórie dokonale zapadá. Letnú náladu si môžete predĺžiť vďaka výberu farieb. Pokiaľ nie ste fanúšikom zemitých odtieňov, smelo vyberajte z výraznejších. Pokročilí tvorcovia môžu vyskúšať sveter so srdiečkovým vzorom. Ak chcete, aby úplet pôsobil nadýchane, odporúčame zvoliť klasickú Alize Puffy s väčšími očkami.

Osmičkový vzor

Kategória pletených svetrov, pulóvrov, kardigánov, šiat či čeleniek má túto sezónu spoločného menovateľa. Na všetkých druhoch odevu dominuje osmičkový vzor (pripomínajúci zapletený vrkoč). Bude sa dokonca objavovať na podkolienkach. Skúsenejšie pletárky sa môžu smelo pustiť aj do dvojitej osmičky.

Luxusný úplet

Lurex je späť. A nie je to žiadne retro, ale horúci trend. Svetre s ligotavým vláknom budú žiadané na vianočných večierkoch i ostatných spoločenských udalostiach. Nemusíte si lámať hlavu s výberom doplnku, takýto úplet ho plne nahradí.

V kategórii luxusných úpletov budú dominantné aj mohérové svetre. Takzvaný diamant medzi textilnými vláknami si vás získa svojou kvalitou, odolnosťou a prirodzeným leskom.

Pletená vesta

Mnohí si ju pamätáme zo školských čias. A keďže móda je cyklická záležitosť, vesty si budeme obliekať znova. Veční elegáni môžu vyberať z neutrálnych odtieňov, tým odvážnejším sa otvára pestrá farebná paleta, do ktorej môžete zakomponovať aj vzory.

Pletená sukňa

Vystriedajte nohavice za kúsok, ktorý podčiarkne vašu ženskosť. K dispozícii sú pletené sukne všetkých dĺžok - mini, midi aj maxi. Komfortné a a elegantné zároveň. Odporúčame vyberať neutrálne odtiene, ktoré jednoducho skombinujete k zvyšku outfitu.

Pletená čelenka

Nezabudnite na doplnky! Absolútnym favoritom do chladného počasia sú pletené čelenky. Môžete si vybrať turbanový variant, čelenku s pletenou mašľou alebo s vrkočovým vzorom. Na jeseň zvoľte ľahšiu verziu, zimné obdobie si pýta čelenku z hrejivej vlny.

Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024