Blog

Pletená čelenka - štýlový doplnok do chladných dní

Prečítate za 3 minúty

Pletené čelenky budú počas jesene a zimy 2022 na každom kroku. Zahrejú a okrem toho sú mimoriadne trendy. Drahí tvorcovia a milovníci handmade módy, predstavujeme vám doplnkového víťaza nastávajúcej sezóny.

Obdobie, kedy zúžitkujeme potenciál pletených kúskov naplno, je tu. Priestor dostávajú oblečenie aj doplnky. Ak ste neprišli na chuť čiapkam, a predsa hľadáte vhodného adepta, ktorý vás “udrží v teple”, voľba je jasná.

Pletená čelenka - kamoška do dažďa i mrazu je pripravená zachrániť chladné dni štýlovým spôsobom. Aké klbká zvoliť na jej výrobu? Možností je veľa, inšpirujte sa naším výberom.

Čelenka pre dospelých i deti

Aj keď má klasická vlna viacero skvelých vlastností, mnoho z nás pri pletených projektoch hľadá jemnejšiu alternatívu, ktorá na pokožke nehryzie. Vhodnou náhradou je merino vlna. Tento supermateriál je mäkký, hrejivý a získa si vás svojou termoregulačnou schopnosťou. Ideálna voľba pre ľudí so senzitívnou pokožkou aj deti.

Čelenka z luxusnej priadze

Luxusné materiály si tento rok môžete dopriať nielen na pletených svetroch. Objavte kráľovský mohér, ktorý dodá pletenej čelenke nadýchaný vzhľad alebo hrejivú angorskú vlnu s extra jemnými vláknami.

Efektná pletená čelenka

Vymeňte jednofarebný dizajn za efektnú priadzu. Pri pletení sa nemusíte trápiť so zložitými vzormi, výsledný produkt môže mať zaujímavý vzhľad vďaka samovzorovacej či kožušinovej priadzi.

Pletená čelenka a jej dizajny

Ak ste tvorca - začiatočník, odporúčame najjednoduchšie pletenie čelenky v štýle hladko-obratko. Pokročilí môžu pletenú čelenku obohatiť o rozličné vzory a prevedenia. V roku 2022 sú trendy aj:

  • čelenka s prepleteným vzorom (tzv. twistová čelenka)
  • čelenka s osmičkovým vzorom
  • turbanová čelenka
  • čelenka s mašľou

Vyšperkujte si pletenú čelenku

Hotový produkt si môžete zdokonaliť podľa vlastných predstáv. Pletená čelenka sa stane malým šperkom. Stačí ju doplniť perličkami, kamienkami alebo kryštálikmi. Vyberajte ozdoby rôznych veľkostí a tvarov.

Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024