Blog

Francúzska manikúra - vytvorte si nadčasový dizajn nechtov

Prečítate za 5 minút

Klasika, ktorá nikdy neomrzí. Aj napriek tomu, že nechtové trendy sa neustále menia, francúzska manikúra ostáva obľúbenou v každej sezóne roka. Je elegantná a prirodzená zároveň. Touto technikou sa dajú skrášliť gélové, akrylové, polygélové, ale aj prírodné nechty.

Francúzsku manikúru môžete aplikovať v tradičnom štýle s bielou špičkou a telovým základom. Pokiaľ si chcete dopriať niečo extra, vyskúšajte farebnú francúzsku manikúru. Oba spomínané typy viete ozvláštniť drobnými kamienkami, perličkami či pozlátkom.

Klasická francúzska manikúra

Základom francúzskej manikúry sú precízne upravené nechty. Najprv ich opilníkujte a skráťte na požadovaný tvar, aby ste mali kvalitný základ.

Postup na klasickú francúzsku manikúru:

1. Brúsnym blokom prebrúste povrch nechta. Zmäkčite nechtovú kožičku a pomocou pomarančového drievka ju zatlačte.

2. Na prírodné nechty prilepte tipy pomocou lepidla (tak, aby v spoji nevznikli žiadne bubliny) alebo aplikujte šablóny. Pokiaľ lepidlo dobre drží, skráťte si dĺžku nechtov podľa potreby. Na skracovanie nechtov použite gilotínu.

3. Pomocou pilníka a brúsneho bloku prebrúste povrch tipu aj prechod medzi tipom a prírodným nechtom.

4. Štetčekom naneste nail prep, ktorým odmastíte povrch nechta. Následne aplikujte primer (zlepšuje priľnavosť gélu). Nail prep a primer sa nanášajú len na tú časť, kde je prírodný necht.

5. Naneste prvú tenkú vrstvu jednofázového gélu. Jednofázový gél môžete použiť v tenkej vrstve ako podkladový a v hrubšej vrstve ako stavebný gél. Nechajte vytvrdnúť v lampe.

6. V druhej vrstve sa na špičku nechta nanáša french gél. Ak použijete kamuflážny gél, tak ho aplikujte k prechodu nechta a tipu alebo v ľubovoľnej dĺžke (opäť v tenkej vrstve). Nechajte vytvrdnúť v lampe a zvyšok doplňte french gélom. Opäť nechajte vytvrdnúť v lampe. Nakoniec ešte vložte celý necht do lampy. Lepkavý povrch nestierajte.

7. V tretej vrstve sa nanáša stavebný UV gél, ktorým vytvarujete C - oblúk. Táto vrstva je hrubšia ako predošlé. Vytvrdnutú vrstvu utrite cleanerom, vytvarujte pilníkom do požadovaného tvaru a prach očistite kefkou.

8. V závere aplikujte na nechty v tenkej vrstve lesk, finish gél alebo top coat. Znovu vložte do lampy na vytvrdnutie. (Keď má lesk výpotok, tak je potrebné odstrániť ho cleanerom.)

9. Nechtovú kožičku ošetrite výživným olejčekom. Dokonalá francúzska manikúra je hotová.

Ako si pripraviť francúzsku manikúru polygélom? Návod nájdete v tomto článku.

Na čo si dať pri francúzskej manikúre pozor

  • modelácia francúzskej manikúry nesmie byť hrubá - jednotlivé gély nanášajte v tenkých vrstvách (výnimkou je stavebný UV gél, pomocou ktorého modelujete správny tvar nechta)

  • z francúzskej špičky sa lepkavý výpotok nezotiera kvôli priľnavosti ďalšieho gélu

  • ak máte pocit, že farba bielej špičky nie je dostatočne sýta, môžete biely french gél naniesť dvakrát, avšak v tenkej vrstve (oba razy nechajte vytvrdnúť v lampe)

Francúzska manikúra s farebnou špičkou

Moderná francúzska manikúra, ktorú si môžete vytvoriť aj na prírodné nechty v pohodlí domova. Ak si netrúfate na modeláž, práca s lakmi bude skvelá voľba.

Na tvorbu farebnej francúzskej manikúry budete potrebovať podkladový lak, farebný lak podľa vlastného výberu, ktorý použijete na špičku a priehľadný lak na zafixovanie. K lakom pridajte aj šablóny na francúzsku manikúru, štetec na zdobenie nechtov a odlakovač na nechty, s ktorým odstránite prípadné nedostatky.

Postup na farebnú francúzsku manikúru:

1. V úvode si nechty upravte do požadovaného tvaru a dĺžky pomocou pilníka. Aby vám farebná francúzska manikúra vydržala čo najdlhšie, ako prvú vrstvu použite podkladový lak na nechty. Nechajte poriadne zaschnúť, až potom opatrne nalepte šablóny na francúzsku manikúru, ktoré vám pomôžu vytvoriť precíznu smile líniu.

2. V druhom kroku sa na nechtovú špičku (ktorá nie je zakrytá) nanáša farebný lak. Chcete, aby bola farba intenzívnejšia? Naneste lak v dvoch tenkých vrstvách.

3. Nechajte lak úplne zaschnúť, až potom z nechtov opatrne odstráňte šablóny. Ak ste počas práce nechcene zafarbili lakom aj pokožku v okolí nechtov, odstráňte tieto nedostatky odlakovačom.

4. Na záver nechty zafixujte vrchným lakom. Dodá vašim nechtom lesk a predĺži životnosť francúzskej manikúry.

ID1175
Šablóna na francúzsku manikúru
Máme viac ako 50 kusov
0.99 €
ID5594
2.19 €
Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024