Blog

Zoznámte sa s najobľúbenejšími výrobcami priadzí

Prečítate za 7 minút

Výrobcov jednotlivých druhov priadze je na dnešnom trhu neúrekom. Na výber máme z množstva farieb, štruktúr, materiálov od viacerých výrobcov. Tento článok venujem výrobcom produkujúcim priadze, ktoré vedú v rebríčku obľúbenosti.

Drops staví na prírodné materiály

Priadze, ktoré patria do produkcie značky Drops, sú väčšinou vyrobené z prírodných vlákien, stopercentných alebo kombinovaných. Občas používajú prísadu syntetiky. Medzi najobľúbenejšie modely patrí vysoko kvalitná Drops Big Merino. Merino je najjemnejší druh ovčej vlny a je považovaný za super materiál. Má termoregulačné a antibakteriálne vlastnosti. Odvádza vlhkosť, obsahuje UV faktor, na pokožke je jemná a neškriabe.

Drops Big Merino priadza zahrňuje superwash funkciu, ktorá povoľuje pranie v práčke. Okrem toho sa môže pýšiť Oeko-Tex certifikáciou. To znamená, že výrobok spĺňa medzinárodné kritéria pre kvalitu a zdravotnú nezávadnosť vo všetkých úrovniach produkcie. Priadza Drops Big Merino je mimoriadne pružná. Je vhodná na teplejšie zimné úplety pre dospelých aj najmenších. Farebná škála predstavuje jednofarebné prevedenia.

Ďalším obľúbencom od produkcie Drops je nadčasová priadza Alpaca, ktorá je vyrobená zo stopercentnej vlny zo srsti lamy alpaky. Vlákna sú klasicky spradané, chemicky neošetrené, a ich prirodzené vlastnosti sú tak v plnej miere zachované. U nás máte na výber z pestrej ponuky jemných, pastelových aj sýtych farieb. Priadza Drops Alpaca je vhodná na vytváranie rôznorodých úpletov od šálov, svetríkov, až po rôzne topy. Patrí medzi drahšie priadze. Keďže je to stopercentný prírodný produkt vyžaduje si opatrnú starostlivosť, a teda pranie ručne pri miernej teplote a sušenie pozvoľna vo vodorovnej polohe.

Huňaté detské priadze od Himalaya

Himalaya je turecká produkcia priadzí, ktorá okrem iných vyrába obľúbenú detskú priadzu Dolphin Baby. Jej zloženie tvorí 100% polyester. Na dotyk extrémne jemná a mäkká priadza s hebkým našuchoreným vláknom, ktoré je príjemné práve pre detské úplety. Vlna je vhodná na vytváranie oblečenia, hračiek, diek, vankúšov, a podobne. Himalaya Dolphin Baby sa odporúča prať v práčke a sušiť pozvoľna vo vodorovnej polohe.

Okrem Dolphin Baby produkcia Himalaya má v ponuke aj viacfarebnú detsku priadzu Dolphin Baby Colors, ktorá tiež patrí k obľúbeným. Jednoznačne najzaujímavejšou pre detské úplety je Himalaya Dolphin Loop. Klbko vlny obsahuje drobné slučky z ktorého vznikajú efektné kučeravé úplety. Priadza je hebká a jemná na dotyk. Je cenovo drahšia v porovnaní s ostatnými Dolphin variantami.

Ďalšou obľúbenou vlnou od produkcie Himalaya je akrylová priadza Everyday, ktorá je vhodná na jarné a jesenné úplety. Jej výnimočnosť spočíva v antipilingovej úprave, čo znamená že sa nežmolkuje.

Zmesové priadze od YarnArt

Medzi obľúbené priadze od výrobcu YarnArt sa zaraďuje samovzorovacia YarnArt Flower, ktorá sa vyznačuje očarujúcim farebným prechodom. 55% jej zloženia tvorí bavlna a zvyšok je akryl. Úplety vytvorené z priadze YarnArt Flowers budú obsahovať postupné farebné pruhy. Priadza YarnArt Flower poskytuje neskutočný kilometrový návin. Je vhodná na celoročné pletené aj háčkované úplety. Vyžaduje si šetrnú údržbu.

Ďalšou obľúbenou priadzou od tureckej produkcie YarnArt nepochybne patrí priadza Jeans, ktorej zloženie tvorí kombinácia bavlny a akrylu. Jedná sa o populárnu letnú vzdušnú priadzu, ktorá je na dotyk jemná a neškriabe. Farebná škála predstavuje jednofarebné prevedenia. Jej farebnejšiu verziu zastáva melírovaná YarnArt Jeans Crazy z ktorej vznikajú veselé farebné projekty. Taktiež je vhodná skôr na jarné a letné úplety. Pre jesenné a zimné pletacie projekty je určená YarnArt Jeans Plus, ktorá vás zaručene zahreje.

Novinkou produkcie YarnArt je priadza Macrame Cotton, ktorej zloženie tvorí 85 % bavlna a zvyšok je polyester. Ide o šnúrkovú priadzu na kreatívne pletenie a háčkovanie. Projekty držia svoj tvar a preto sa z priadze Macrame Cotton dajú vytvoriť rôzne macramé dekorácie, bytové aj módne doplnky. V našej ponuke máme široké spektrum pastelových aj žiarivých farieb. Jej sesterskou šnúrkovou priadzou je Macrame Cotton Lurex, ktorej zloženie je obohatené o ligotavé metalické vlákno. Projekty, ktoré sú z nej vytvorené, majú zaujímavý trblietavý vzhľad.

Klasická akrylová priadza Dora

Produkciou tureckej značky Madame Tricote Paris je obľúbená priadza Dora so stopercentným akrylovým zložením. Je vhodná pre letné a jesenné úplety, ktoré sú tvorené ručne alebo pomocou stroja. Priadza Dora prichádza vo viacerých farebných prevedeniach s krásnym odleskom. Odporúča sa prať ručne a sušiť rozprestreté vo vodorovnej polohe.

Alize Puffy - priadza pre ručné pletenie

Špeciálna priadza Puffy od produkcie Alize je určená na pletenie rukami. Je vyrobená z mikropolyesteru. Veľmi jemná priadza s predpripravenými očkami. Ultra hebká Puffy vlna je vhodná na detské deky, prehozy, obliečky na vankúš, ale aj detské úplety, čiapky, pončá, a podobne. V ponuke sú šťavnaté farby priadze v ktorých každý pletací projekt bude nádherný. Odporúčaná je opatrná starostlivosť, ručné pranie a sušenie pozvoľna.

ID11124
Alize Puffy 100g 9m
Zľava Na sklade
Od 2.09 €
75 variánt
ID11147
Od 2.19 €
46 variánt
ID11162
Od 2.09 €
37 variánt
ID11193
Od 2.19 €
19 variánt
ID15880
Od 2.90 €
7 variánt
Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024