Blog

Vyšívame s najmenšími

Prečítate za 3 minúty

Zlepšuje motorické zručnosti, učí trpezlivosti a odbúrava stres. Vyšívanie otvára brány tvorivosti pre každú vekovú kategóriu. Ako k nemu motivovať deti už od útleho veku a prečo by ste ho mali zaradiť do zoznamu voľnočasových aktivít?

Benefity vyšívania

Táto handmade technika otvára ďalší stupeň poznania a tvorivosti. Podporuje zručnosti, ktoré tvoria základ pre každodenné činnosti. Vyšívanie pozitívne vplýva na rozvoj jemnej motoriky, zlepšuje koncentráciu a má upokojujúce účinky. Vo svete, kde musíme denne reagovať na množstvo podnetov takmer okamžite, prináša presný opak. Učí nás spomaliť a plne sa sústrediť.

Drevené šablóny ako hravá pomôcka

Pomocníci v detských dizajnoch, ktorí spravia z ručnej tvorby zážitok. Drevené šablóny slúžia ako predloha na vyšívanie. Dieťa sa vďaka nim zoznámi s touto technikou hravou formou - môže na nich vyšívať intuitívne alebo sa učiť základné vyšívacie stehy. Motívy zvieratiek spríjemnia tvorbu a postarajú sa o zážitok z tvorenia.

Na vyšívanie s deťmi potrebujeme:

  • drevenú šablónu (vybrali sme motív zajačika)
  • vyšívaciu priadzu v rôznych farbách
  • tupú ihlu (alternatívou je plastová pomocná ihla)
  • nožnice

Postup

1. Prevlečieme si vyšívaciu priadzu cez očko tupej ihly a vyšijeme si telo zajačika. Na túto výšivku sme použili krížikový steh.

2. Výšivku ukončíme uzlíkom.

3. Vyšijeme si dvojmo uši zajačika, použili sme na ne zadný steh (tzv. back stich).

4. Nezabudnite na záverečný uzlík.

5. Vyšívaný zajačik je hotový.

Náš tip: V rámci jednej šablóny môžete smelo kombinovať viacero farieb priadze. Vyšitá šablóna sa dá dodatočne dozdobiť napríklad maľovaním, dekupážou či stužkami. Čo sa týka použitého materiálu, šablóny viete vyšívať nielen klasickými bavlnkami, ale aj priadzou na pletenie/háčkovanie či tenším špagátom.

ID25832
1.20 €
ID24462
3.99 €
ID27095
Od 3.75 €
25 variánt

Noezon inšpiruje

Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024