Blog

Veľkonočný veniec z Puffy vlny. Ako si ho vyrobiť doma?

Prečítate za 3 minúty

V obchodoch sa to už hemží veľkonočným sortimentom. Pustili ste už jar do svojich príbytkov? Ak ste tak ešte nestihli urobiť, máme pre vás tip na dekoráciu, ktorú si zamilovali skúsené i začínajúce pletárky. Ako na veľkonočný veniec z Puffy vlny?

Veľkonočný Puffy veniec je aktuálnym hitom sezóny a vy si ho viete jednoducho vyrobiť aj v pohodlí domova. Alize Puffy vlna si kreatívcov získala svojou jedinečnou textúrou a zároveň jednoduchosťou, ktorú do handmade tvorby prináša. Je neodmysliteľnou súčasťou tvorby detských projektov, bytových doplnkov či rôznych sezónnych dekorácií. Jednou z nich je práve veľkonočný veniec, ktorého výrobu sme vyskúšali aj my. Ako na to?

Na tvorbu veľkonočného venca si pripravte:

  • priadzu Alize Puffy Fine (tú s menšími očkami)
  • polystyrénový veniec s priemerom 20 cm
  • dekorácie na dozdobenie - saténové stuhy, nášivky, pierka, drevené doplnky
  • tavnú pištoľ

Výber farby priadze a dekorácií je vo vašej réžii, my sme to všetko ladili do sviežich jarných tónov. Ak si zvolíte kruh s priemerom 20 centimetrov a priadzu Alize Puffy Fine, vystačíte si s jedným klbkom (s dĺžkou 14 metrov). Na dozdobenie sú okrem drevených dekorácii veľmi vďačné aj pierka.

Poďme na to!

1. Pripravte si všetky veci, ktoré budete potrebovať na výrobu venca.

2. Na začiatku si spravte uzlík a priadzu pripevnite o veniec pomocou tavnej pištole. Aby sa vám priadza pri manipulovaní neodmotávala, môžete si ju prichytiť aj špendlíkom, bude sa vám pracovať lepšie. Praktický tip: Pre pohodlnejšie navíjanie si klbko zmotajte do guličky.

3. Priadzu postupne navíjajte okolo celého venca. Pracuje sa s ňou ľahko, počas omotávania si viete upravovať hustotu podľa potreby. Keď máte priadzu namotanú, na konci urobte uzlík alebo prilepte koniec o veniec.

4. Na rad prichádza dekorovanie. Vezmite si tavnú pištoľ a na veniec pripevnite ozdoby, ktoré ste si vybrali.

5. Váš veľkonočný veniec je na svete! Na dvere si ho môžete zavesiť napríklad pomocou saténovej stužky.

Zapáčil sa vám náš veľkonočný veniec? Vytvorte si rovnaký

Veniec z Puffy vlny môže byť celoročným doplnkom. Štýl, farby a dekorácie viete prispôsobiť podľa konkrétneho obdobia. Či už ide o jar, Vianoce alebo napríklad taký Halloween.

Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024