Blog

Pletieme za babku. Lacná vlna pre váš nový handmade projekt

Prečítate za 5 minút

Drahá doba si pýta výhodné riešenia. V čase, kedy ceny všetkých druhov tovaru stúpajú nahor raketovým tempom, vás chceme inšpirovať kreatívnym sortimentom, ktorý nezaťaží vašu peňaženku. Objavte jedinečné vlny na pletenie za lacný peniaz a tvorte spolu s nami.

Vlastnosti prírodných materiálov sme si zamilovali, nesmieme však zabúdať na to, že aj syntetické vlákna majú čo ponúknuť. Jednak je to cenová dostupnosť, rozmanité farby, ale tiež trvanlivosť či vysoká odolnosť - preto sú vhodným parťákom na pletenie i háčkovanie. Predstavujeme vám najlacnejšie pletacie priadze, s ktorými môžete začať pracovať na novom projekte.

Alize My Baby

Alize My Baby síce patrí k detskej priadzi, no perfektne sa hodí aj na tvorbu ľahších úpletov na jar a leto pre dospelákov. Táto vlna od tureckého výrobcu je antialergická, môžete z nej tvoriť pre bábätká i pre ľudí, ktorých trápi citlivá pokožka. Alize My Baby je vhodná na pletenie i háčkovanie. Ponúka jemné pastelové, ale aj sýte farebné klbká, z ktorých si vytvoríte topy, svetríky čiapky či šatky.

Madame Tricote Paris Elysée Laine a Madame Tricote Paris Camilla

Hľadáte lacnú vlnu, ktorá znesie každodenné nosenie a časté pranie? Vyskúšajte kvalitné akrylové vlákno Elysée Laine z dielne Madame Tricote Paris. Na pohľad vyzerá ako vlna, no jej syntetický základ z nej robí odolnejšieho a trvácnejšieho pomocníka. Je pevná a jemná zároveň, odporúčame ju zaradiť do tvorby vecí pre najmenších. Šetrný prací program zvládne znečistenia ľavou zadnou aj viackrát do týždňa. S Elysée Laine sa pokojne pustite do celoročných projektov.

Pokiaľ zháňate vlnu vhodnú na leto za super cenu, odporúčame skúsiť aj Madame Tricote Paris Camilla. Ide o merceizovanú bavlnu, ktorá je pevná, odolná a tvarovo stála. Hodí sa ľahké jarné a letné úplety.

YarnArt Baby a YarnArt Jeans

100% akryl a výber zo žiarivých farieb ponúka aj detská priadza YarnArt Baby. Vlna je mäkká na dotyk a má antipeelingovú úpravu. Tá zabezpečí, že sa nežmolkuje a vyzerá tak neopotrebovane aj pri pravidelnom nosení. YarnArt Baby má všestranné využitie. Vytvoríte z nej nielen detské úplety, ale aj svetre, šály, rukavice či ponožky pre urastenejších členov rodiny.

V hre je aj stále najpredávanejšia a dlhé roky najobľúbenejšia priadza YarnArt Jeans. Tvorbu hračiek, čiapok a svetríkov z nej si jednoducho zamilujete.

Schachenmayr Bravo

V rade obľúbenosti nemeckej značky Schachenmayr víťazí priadza Bravo. Táto jemná a odolná vlna je určená na celoročné tvorenie. Pomocou nej si vyčarujete nielen oblečenie, ale aj deky a milované hračky Amigurumi. Pri tvorbe detského svetríka či dospeláckeho šálu sa pohodlne zmestíte do desiatich eur.

Drops Cotton Light, Drops Paris a Drops Safran

Ľahká, vzdušná, vhodná do horúcich letných dní, ale aj na zimné úplety. Zmiešaná priadza Drops Cotton Light otvára priestor na tvorbu detských modelov, no rovnako aj odevov pre dospelých. Kombinácia bavlny a mikropolyesteru zabezpečuje vysokú odolnosť, výrobky z tejto priadze si dobre držia svoj tvar. Má dokonca certifikát Oeko-Tex®, ktorý deklaruje, že je zdravotne nezávadná.

Potešia sa tí, ktorí radi tvoria z veselých farieb, ale aj tí, ktorí zostávajú verní neutrálnym odtieňom. Vlna je tkaná z viacerých jemných vlákien, čo zabezpečuje, že očká pletených výrobkov sú hladké a úhľadné. Upozorňujeme však, že nie je príliš vhodná na háčkovanie, kvôli štruktúre vlákien sa môže totiž pri tvorbe deliť. Keď máte radi multifunkčné vlny, určite vyskúšajte aj Drops Paris a Drops Safran.

Nechcete nechať pri kúpe vlny nič na náhodu? U nás v NOEZONe vieme, že dobrá príprava je základom pre kvalitný výsledok, preto sme pre vás vytvorili sprievodcu, ktorý vám uľahčí výpočet spotreby materiálu pre váš nový projekt.

Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024