Blog

Kabelka z kanavy aj pre začiatočníkov

Prečítate za 4 minúty

Originálny doplnok s pridanou hodnotou, ktorý zvládnu zhotoviť aj handmade začiatočníci. Kabelka z kanavy je dnes jednotkou v našom hľadáčiku inšpirácie. Vďaka tejto šikovnej šablóne získate v šatníku unikát vhodný na špeciálne príležitosti, ale aj na bežné nosenie.

Kreatívna pomôcka, vďaka ktorej hravo zvládnete prípravu kabelky, aj keď nepatríte k pokročilým tvorcom. Plastová kanava slúži ako šablóna na výrobu vyšívanej kabelky, no zároveň plní funkciu samotnej výstuže pre vašu vysnívanú tašku. Strihaním ju dokážete upravovať do želaného tvaru a veľkosti.

Ako na výrobu kabelky

Pri výrobe vyšívanej kabelky sa dajú použiť špagáty i vlny. Ak zvolíte návin s trblietavým vláknom, taška môže byť skvelým spoločníkom na slávnostné príležitosti rôzneho druhu. Pri navliekaní materiálu cez vopred pripravené mriežky poslúži plastová ihla. Vnútro kabelky nezabudnite vyplniť textilnou podšívkou, aby ste mali všetky kabelkové radosti pohromade. Bočné strany kabelky zošite materiálom, ktorý ste použili na základ kabelky. Strany pomôžu prichytiť označovače vzorov.

Počas vytvárania doplnku sa nebojte kombinovať rôzne druhy a farby špagátov či vĺn. Vznikne tak unikátny model, ktorý v dave určite nesplynie s ostatnými. Pokiaľ si chcete celú prácu uľahčiť a nekupovať komponenty samostatne, siahnite po kompletnej sade, ktorá obsahuje plastovú kanavu, zapínanie, ozdobu aj retiazku na kabelku.

ID24742
12.99 €
ID27758
13.67 €
11.99 €

Špagáty na tvorbu kabelky z kanavy

Kabelka z kanavy sa dá zhotoviť aj pomocou špagáta s hrúbkou 2 milimetre (nájdete ho aj pod názvom šnúrková priadza) alebo s hrúbkou 3 milimetre. Vyberať si môžete opäť z klasiky alebo z vlákien s jemným odleskom či metalickým vláknom.

Vlny na tvorbu kabelky z kanavy

Čo sa týka výberu konkrétnych vĺn, odporúčame nazrieť do kategórie huňatých klbiek, ktoré sa s obľubou využívajú na tvorbu objemných úpletov. Na kabelku z kanavy bude ideálnym adeptom napríklad hrejivý favorit Dolphin Baby od výrobcu Himalaya, ale aj jemná ženilková priadza Velluto či Puffy vlna určená na pletenie rukami z dielne tureckého výrobcu Alize.

ID11124
Alize Puffy 100g 9m
Zľava Na sklade
Od 2.09 €
75 variánt
ID17366
Od 2.59 €
33 variánt

Z produktového portfólia vyberáme aj varianty, ktoré svojím vzhľadom pripomínajú kožušinu. Môžete ich použiť na celú kabelku, alebo ňou dozdobiť len určitú časť, prípadne ňou vytvoriť vzor na kabelke.

Letná verzia kabelky

Kanava na kabelku neostane ležať v kúte ani počas letných mesiacov. Práve naopak. Počas prázdnin prichádza priestor na svieže doplnkové prevedenia. Vlnu a špagáty viete nahradiť farebnou tričkovinou z recyklovanej bavlny alebo prírodnou eko priadzou Raffia od Fibra Natura.

Nezabudnite na kabelkové komponenty

Noezon inšpiruje

Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024