Blog

Inšpirácie jar/leto 2023 v pletení a háčkovaní

Prečítate za 3 minúty

Milovníci ručnej tvorby vstupujú do ďalšej sezóny s jasnou víziou. Vniesť do sveta pletenia a háčkovania novú energiu. Vonku sa prebúdza život a s ním aj chuť tvoriť. Inšpirácie na jar a leto 2023 sú pripravené, ktorým smerom sa vydáte vy?

Zemité odtiene síce milujeme, no v nastávajúcom období budú mať sviežu konkurenciu. Pod rukami tvorcov sa začnú hromadiť ľahké a vzdušné úplety vo farbách, ako sú levanduľová, okrovo žltá, žiarivá červená či pokojná modrá. Môžete sa tešiť na tradičné háčkovanie, nepravidelné tvary a doplnky s jemným leskom.

Háčkovanie plné farieb

Nestarnúci trend, ktorý vytvára generačné puto medzi rôznymi vekovými kategóriami. Háčkovanie bude znovu v centre pozornosti. V jarných šatníkoch dostane priestor háčkovaný kardigán, v tých letných zase háčkovaný klobúk. Na letných pokrývkach hlavy sa môžete vyšantiť do sýtosti - či už pri vzoroch, alebo farebnom prevedení.

Trvalá udržateľnosť

Trend, ktorý dlžíme sebe i planéte. Tvorba z recyklovaných vlákien a udržateľných materiálov nie je v handmade komunite žiadnou novinkou. Vyberajte klbká, ktoré sú priateľské k životnému prostrediu, ale aj k stúpajúcim teplotám a vašej pokožke. Skúste úplety z organickej bavlny, celulózneho hodvábu alebo bambusu.

Pásiky a asymetria

Zabudnite na dokonalé rovné línie, nastavajúcej sezóne bude dominovať asymetria. Pripravte sa na háčkované topy, na ktorých sa striedajú úzke a široké pásiky v rôznych farbách a smeroch. V kurze budú skrátené strihy, dierky a jemná čipka. Na tvorbu môžete vyberať priadze od výrobcov Malabrigo, Katia či YarnArt, ktoré ponúknu pestrú farebnú paletu pre vaše vzdušné úplety.

Jemný lesk

Materiál, ktorý nahradí šperk? Jar a leto 2023 sa bude niesť v znamení jemného lesku v pletených aj háčkovaných produktoch. Šaty, letné topy, ale aj široká škála doplnkov, ktoré neprehliadnete. Priadze a špagáty s trblietavým vláknom budú zdobiť aj modely vhodné na každodenné nosenie. Vytvoriť si originálnu kabelku vôbec nie je zložité, s týmto návodom to bez problémov zvládnu aj začiatočníci.

Noezon výberovka jar/leto 2023

Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024