Blog

Ergonomické ihlice na pletenie KnitPro

Prečítate za 3 minúty

Pletenie a háčkovanie je vášňou, ktorá zasiahla celú generáciu žien a stáva sa celoživotným koníčkom. Aby bolo pletenie pohodlým a obľúbeným, dôležitým faktorom je správny výber ihlíc. Rovné ihlice na pletenie sa ľahko môžu stať nepohodlými. Ak vaše ruky trpia artritídou alebo rôznymi inými bolesťami rúk, pri ktorých nie je možné udržať klasickú ihlicu s oválnym telom, zvoľte na pletenie ergonomicky tvarované ihlice. Tieto špeciálne upravené pletacie ihlice zaručia dlhé hodiny pohodlného pletenia bez kŕčov.

Hranaté ihlice

Väčšina ihlíc na pletenie má okrúhly profil. Ergonomické ihlice sú hranaté. Majú 3 až 4 ploché strany, ktoré vytvárajú trojuholníkový alebo štvorcový profil. Ľahšie sa držia aj bez toho, aby ste ich pevne stláčali. Priľnutie prstov k plochým stranám ihlíc je úplne prirodzené a pohodlné. Nebojte sa, nahodené očká na týchto ihliciach nebudú vyzerať ako malé štvorčeky :) Veľkou výhodou týchto ihlíc je, že sa vám neskotúľajú zo stola. Veľkosti ihlíc sa merajú v klasických meračoch na ihlice.

Svetový výrobca ihlíc na pletenie KnitPro ponúka na výber dva druhy ergonomicky tvarovaných ihlíc a to kovové a drevené.

Kovové ihlice KnitPro Nova Cubics

Jedinečné kovové hranaté ihlice na pletenie KnitPro Nova Cubics sú vyrobené z galvanizovaných mosadzných rúrok. Sú veľmi ľahké a pevné. Ergonomické ihlice majú na priereze tvar štvorca. Ihlice Nova Cubics sú vhodné pre každý druh pletenia. V ponuke sú na výber rovné ihlice, fixné kruhové ihlice s lankom, vymeniteľné kruhové ihlice na šrubovanie a tiež ponožkové (obojstranné) ihlice na pletenie.

Drevené ergonomické ihlice KnitPro Cubics

Hranaté rovné, kruhové či obojstranné ihlice Cubics sú vyrobené z brezového dreva nazývaného tiež Symfonie Rose. Majú tmavšiu, ružovú farbu. Vyrábajú ich priamo remeselníci lisovaním viacerých vrstiev brezového dreva. Tento prírodný materiál sa prirodzene počas pletenia v ruke zohreje. Ihlice Cubics majú na priereze hranatý tvar.

Kedy zvoliť ergonomické ihlice

Ak vaše ruky trpia rôznymi bolesťami rúk, artritídou, ak počas pletenia pociťujete kŕče v rukách, ak vaše prsty nedokážu prirodzene chytiť oválne telo ihlice a tiež ak ste v pletení začiatočník.

Ak pociťujete bolesti rúk pri pletení vyhnite sa tiež ťažším ihliciam, ktoré vyžadujú omnoho väčšie úsilie pri ich držaní. Dôležité je tiež zvoliť správny materiál. Len malá časť kovových ihlíc sa počas pletenia v rukách zohreje. Studené kovové ihlice sú nepohodlné na dlhšie pletenie, pri ktorom spôsobujú tuhnutie kĺbov v rukách. Vhodné je preto zvoliť akrylové, drevené alebo bambusové ihlice.

Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024