Blog

Gél lak nechty, ktoré zvládnete vytvoriť aj doma

Prečítate za 5 minút

Jednoduchá a trvácna úprava nechtov ako od profesionála? Naučte sa pracovať s gél lakom. Túto manikúru si vytvoríte jednoducho v pohodlí domova.
ID23378
85.62 €
55.99 €

Prirodzene vyzerajúci, praktický a trendy. Gél lak je vhodným riešením pre tých, ktorí milujú nalakované nechty a chcú si dokonalý vzhľad manikúry udržať čo najdlhšie. Gél laky svojím zložením síce pripomínajú UV gély, no aplikujete ich podobne ako klasické laky.

Gél lak neplní iba estetickú funkciu. Je odolný, pružný, pomáha spevniť prírodný necht, dokonca môže byť riešením pre ľudí, ktorí bojujú s lámavými nechtami.

Čo budete potrebovať na gél lak nechty?

  • kliešte alebo nožnice - na úpravu dĺžky nechtov
  • pilník so zrnitosťou 180/240 - na úpravu tvaru nechtov a zbrúsenie nerovností
  • pomarančové drievko - na zatlačenie nechtovej kožičky
  • kliešte na nechtovú kožičku - na odstránenie nechtovej kožičky
  • brúsny blok - pomocou neho zmatníte povrch nechtov
  • kefku na prach - odstráni nečistoty z nechtov po brúsení
  • nail prep - pomáha vysušiť a odmastiť nechty
  • primer - zabezpečuje lepšiu priľnavosť gél laku
  • UV/LED lampu - na vytvrdnutie gél laku
  • nadlak/podlak (base/top) - podkladový a vrchný gél lak v jednom
  • farebný gél lak - výber je na vás, my sme zvolili nadčasový červený gél lak
  • buničinové štvorčeky - na aplikáciu cleaneru
  • cleaner (čistič) - odstraňuje lepkavý výpotok po vytvrdnutí gél laku
  • olejček - na vyživenie nechtovej kožičky

Ako si pripraviť gél lak nechty

Gél lak sa dá aplikovať viacerými spôsobmi. Môžete si vybrať cestu troch rozdielnych produktov, kedy použijete podkladový, farebný aj vrchný gél lak. Ďalšou možnosťou je použitie nadlaku/podlaku, ktorý viete použiť ako podklad a takisto ako vrchný gél lak.

Postup

1. Nanášaniu gél laku predchádza poctivá príprava prírodných nechtov. Upravte si ich tvar a dĺžku pomocou pilníka a nožníc (alebo klieštikov). Nechtovú kožičku zatlačte pomarančovým drievkom a odstráňte kliešťami na to určenými.

2. V ďalšom kroku precízne zmatnite nechtovú platničku brúsnym blokom, aby sa gél lak dobre prichytil na prírodný necht. Prebytočný prach z brúsenia odstráňte kefkou.

3. Odmastite necht pomocou nail prepu.

4. Pre lepšiu priľnavosť gélu naneste primer.

5. Aplikujte tenkú vrstvu nadlaku/podlaku (alebo podkladového gél laku) a vložte do UV/LED lampy na vytvrdnutie.

6. Pokračujte nanesením farebného gél laku, ktorý ste si vybrali. Pre sýty vzhľad farby odporúčame aplikovať dve tenšie vrstvy (každú z nich nechajte vytvrdnúť v lampe).

7. Následne na nechty znovu aplikujte nadlak/podlak (alebo vrchný gél lak), ktorý sa postará o lesk. Nechajte vytvrdnúť v lampe a lepkavý výpotok zotrite pomocou buničiny a cleanera.

8. V závere na nechtovú kožičku naneste výživný olejček. Gél lak nechty sú na svete.

Ak si chcete celý spôsob prípravy úplne zjednodušiť, vyskúšajte jednokrokový gél lak - takzvaný one step. Na trhu existujú aj termo gél laky, ktoré menia farbu podľa teploty prostredia a teploty tela. Nechty si vo výsledku môžete ozvláštniť viacerými spôsobmi. Napríklad perleťovým gél lakom, glitrovým prachom nálepkami či 3D ozdobami.

Gél lak sady s kompletnou výbavou

Produkty na tvorbu gél laku si viete zakúpiť samostatne, prácu však dokáže zefektívniť gél lak sada. Obsahuje všetky potrebné produkty na tvorbu i odstránenie gél lak nechtov. Gél lak sada je ideálnym darčekom pre začínajúcu nechtárku.

ID23372
86.22 €
55.99 €
ID23364
61.93 €
40.99 €

Odstraňovanie gél laku

Čo robiť, ak gél lak nechty odrastú, alebo budete túžiť po zmene dizajnu? Odstráňte gél lak pomocou špeciálneho prípravku.

Najskôr si nechty umyte a poriadne osušte. Papierovým pilníkom opatrne zbrúste (narušte) povrch gél laku. Na buničinový štvorček aplikujte odstraňovač gél laku, priložte na necht a zabaľte do hliníkovej fólie.

Produkt nechajte pôsobiť približne 10 minút a gél lak odstráňte pomarančovým drievkom. Na dočistenie nechtov môžete použiť brúsny blok alebo pilník s jemnou zrnitosťou. Na záver si pilníkom upravte tvar nechtov a aplikujte výživný olejček, ktorý zregeneruje a vyživí pokožku v okolí nechtov.

Noezon inšpiruje

Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024