Blog

Depilácia voskom. Ako na to?

Prečítate za 4 minúty

Nádych leta je cítiť v našich šatníkoch, ale aj pri starostlivosti o zovňajšok. Vzdušné oblečenie, poriadna dávka slnka a hebká pokožka bez začervenaní či zarastajúcich chĺpkov. Vďaka depilácii môže byť táto predstava realitou.
ID3728
25.66 €
21.99 €
ID24852
23.07 €
18.99 €

Jednorazové žiletky síce zachraňujú situácie, kedy nemáme čas na trpezlivé odstraňovanie chĺpkov, no prinášajú krátkodobý efekt. Pri klasickom holení rastú chĺpky rýchlym tempom, často spôsobuje aj rôzne iritácie pokožky. Ak hľadáte trvácnejší výsledok, skúste depiláciu voskom. Chĺpkov sa takýmto spôsobom dokážete zbaviť až na tri týždne. Ďalšou výhodou depilácie je to, že pokiaľ ju budete praktizovať pravidelne, chĺpky budú jemnejšie a ich rast sa spomalí.

Ako na to?

Depiláciu môžete podstúpiť u profesionála v salóne, so správnym vybavením to však zvládnete aj doma. Chce to trochu cviku, trpezlivosť a dlhšie chĺpky. Voskovou depiláciou môžete odstrániť ochlpenie na nohách, ale aj v podpazuší či v oblasti bikín (v tejto časti buďte opatrnejší, pretože je obzvlášť citlivá).

Na začiatku celého procesu si pokožku dôkladne vyčistite a osušte. Na domácu depiláciu odporúčame zvoliť kompletnú sadu s ohrievačom na vosk, ktorú máme v ponuke. Vybrať si môžete aj samostatný ohrievač depilačných voskov. Nie sú vám jasné jednotlivé kroky? Čítajte návody na produktových obaloch, tie vás usmernia.

Cukrový vosk zohrejte na želanú teplotu nad parou alebo v mikrovlnke. Dajte pozor, aby ste sa nepopálili. Pripraviť si ho môžete aj v našom depilačnom ohrievači s displejom a zabudovaným termostatom na reguláciu teploty. Je určený na ohrievanie voskov s roll-on hlavicou. Pokiaľ máte vosk v plechovke, použite elektrický ohrievač na to určený. Čas ohrievania závisí od množstva vosku.

Vosk nanášajte v smere rastu chĺpkov, depilačné pásiky strhávajte zase v opačnom smere, aby ste predišli nepríjemnému zarastaniu chĺpkov. Vosk môžete aplikovať pomocou drevenej špachtle, jednoduchšie a rýchlejšie bude použitie roll-on hlavice.

Na rozotretý vosk priložte depilačný papier. Jednou rukou si pridržte pokožku a tou druhou odtrhnite voskovú časť. Pokračujte všade tam, kde sa chcete neželaného ochlpenia zbaviť. Netreba sa obávať bolesti, depilácia je totiž zhovievavejšia k pokožke ako epilácia.

Ako sa postarať o pokožku po depilácii

Po depilácii pokožku opláchnite a použite prípravky, ktoré ju upokoja a zhydratujú. V našej ponuke nájdete napríklad eukalyptový olej - ten je skvelý na odstránenie posledných zvyškov vosku. Po oleji odporúčame naniesť ešte osviežujúce mlieko, ktoré podráždenú pokožku príjemne schladí.

ID1730
Drevené špachtle 10 ks
Máme viac ako 50 kusov
0.79 €
0.59 €

Rýchle rady na záver

  • medzi jednotlivými depiláciami sa neodporúča holenie žiletkou (stimulujete tak rast nových chĺpkov a je väčšie riziko, že pokožku podráždite)
  • nepodceňujte peeling (zbavíte sa odumretých častí kože a zabránite zarastaniu chĺpkov)
  • myslite na hydratáciu pokožky
  • pokožka je po depilácii veľmi citlivá, preto nezabúdajte na krém s ochranným faktorom (takzvané SPF)
Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024