Blog

Gélové nechty - všetko, čo o nich potrebujete vedieť

Prečítate za 7 minút

Krásne gélové nechty ako zo salónu si dokážete vytvoriť aj doma. Patríte k začiatočníkom? To vôbec nevadí. V tomto článku sa s gélovými nechtami zoznámite do bodky.
ID23169
91.33 €
64.99 €
ID23178
79.58 €
59.99 €

Prečo si vybrať gélové nechty

  • dlhotrvácne
  • gél predĺži vaše prírodné nechty, posilní lámavé a namáhané nechty
  • gélom dokážete opraviť poškodené nechty
  • so správnou sadou a postupom si ich zvládnete vytvoriť aj doma

Čo sú to gélové nechty

Gélové nechty sú skvelou voľbou pre dámy, ktoré túžia po dlhotrvácnej manikúre. Gél primárne slúži na predlžovanie nechtov, dokážete pomocou neho opraviť poškodený necht alebo dorobiť jeho chýbajúcu časť. Gél je jasnou voľbou aj v prípade, že vás trápia lámavé nechty alebo sa nedokážete dopracovať k vysnenej dĺžke či tvaru prirodzených nechtov.

Gélové sady na nechty

Gélové sady ponúkajú sortiment pre začiatočníkov aj pokročilých. Obsahujú všetko na dokonalú úpravu nechtov. Brúsky, gély, lampy, pilníky, cleanery, primery, štetce či glitre. Nechty si môžete predĺžiť pomocou šablón alebo umelých tipov. V našom e-shope nájdete štartovacie gélové sady, doplnkové sady, ale aj väčšie sady. Celú prácu zjednoduší pribalený návod na gélové nechty.

Čo potrebujete na gélové nechty

  • odstraňovač nechtovej kožičky - prípravok, pomocou ktorého sa zbavíte zhrubnutej kože v okolí nechtov. Nechajte pôsobiť na kožičke pár minút a potom ju zatlačte
  • pomarančové drievko - je určené na zatláčanie nechtovej kožičky
  • brúsny blok - na zmatnenie povrchu nechta
  • tipy a lepidlo na ich prichytenie alebo papierové šablóny - obe slúžia na predĺženie nechtov
  • gilotína - skráti umelé nechty na požadovanú dĺžku
  • nail prep - slúži na odmastenie a vysušenie nechtov
  • primer - zabezpečí lepšie priľnutie gélu k nechtom
  • jednofázový UV gél - na modeláciu gélových nechtov
  • štetec na gél - na modeláciu gélových nechtov
  • pilník - ideálny so zrnitosťou 100/180, na prebrúsenie a úpravu tvaru nechtov
  • cleaner (čistič) - odstráni lepkavý výpotok po vytvrdnutí gélu
  • buničinu - papierové tampóny, ktoré slúžia na aplikáciu cleanera
  • finish gél - posledná vrstva gélu pri modelácii
  • UV alebo UV LED dual lampu - na správne vytvrdnutie gélu

Ako sa vyznať v géloch určených na gélové nechty? Viac čítajte tu.

Gélové nechty - postup

  • V prvom kroku je potrebné prírodné nechty očistiť a zmatniť ich povrch pomocou brúsneho bloku (tzv. buffer). Odstráňte všetok prach, ktorý vznikol pri brúsení. Použite štetec alebo kefku. Zmäkčite si nechtovú kožičku a zatlačte ju pomarančovým drievkom. Na nechty prilepte tipy pomocou lepidla tak, aby v spoji nevznikli žiadne bubliny.

  • Skontrolujte, či lepidlo drží a následne si skráťte dĺžku nechtov podľa potreby. Na skracovanie nechtov použite gilotínu. Pomocou pilníka a brúsneho bloku prebrúste povrch tipu aj prechod medzi tipom a prírodným nechtom. Štetčekom naneste nail prep a odmastite povrch nechta. Následne aplikujte primer. Nail prep a primer sa nanášajú len na tú časť, kde je prírodný necht.

  • Pozdĺž celého nechta naneste tenkú vrstvu gélu a nechajte vytvrdnúť v lampe. Po vytvrdnutí aplikujte druhú vrstvu gélu (v tomto kroku môžete na nechty pridať rôzne ozdoby, ako sú napríklad trblietky). Druhá vrstva je hrubšia a tvaruje sa ňou necht, resp. správny tvar nechtov (apex a c - oblúk). Môže však ísť o viacero tenších vrstiev (v závislosti od zdobenia). Z nechtov utrite lepkavý výpotok cleanerom a buničinou a povrch prebrúste do dokonalosti.

  • V poslednom kroku naneste na nechty v tenkej vrstve lesk, finish alebo top coat. Vložte opäť do lampy na vytvrdnutie. (Ak má lesk výpotok, tak je potrebné odstrániť ho odmasťovačom. Môžete sa však stretnúť aj s bezvýpotkovým leskom na nechty). Na nechtovú kožičku aplikujte výživný olejček. Vaše gélové nechty sú hotové!

Podrobný videonávod na gélové nechty si pozriete na tomto odkaze. Ak si chcete vytvoriť gélové nechty pomocou šablóny, postupujte podľa tohto návodu.

Ako odstrániť gélové nechty

Odstránenie gélových nechtov je vhodné zveriť do rúk odborníka v nechtovom salóne. Keď sa rozhodnete odstrániť gélové nechty doma, buďte pri jednotlivých krokoch opatrní, aby ste si nepoškodili vaše prírodné nechty.

Pokiaľ máte nechty veľmi dlhé, v prvom kroku si ich skráťte gilotínou. Na pilníkovanie nechtov budete potrebovať dva druhy pilníkov - jeden drsný so zrnitosťou 80/80, ktorým opatrne odstránite značnú časť gélu, ten druhý jemnejší so zrnitosťou 100/180 použijete na odstránenie gélových zvyškov.

Dávajte pozor, aby ste si nezbrúsili a nepoškodili prírodný necht. Radšej nechajte na nechtoch tenučkú vrstvu gélu. Následne upravte nechty do požadovaného tvaru. V závere odporúčame aplikovať výživný lak, ktorý ich po tejto náročnej procedúre zregeneruje a dodá potrebné vitamíny.

Tí, ktorí majú s odstraňovaním gélových nechtov už nejakú skúsenosť, môžu použiť elektrickú brúsku. Takéto odstraňovanie je omnoho rýchlejšie a efektívnejšie.

Nedrží vám UV gél na nechtoch tak, ako by ste chceli? Prečítajte si o možných príčinách.

Zdobenie gélových nechtov

Gélové nechty nemusia byť len v jednofarebnom prevedení. Oživte ich rôznymi ozdobami, ako sú napríklad glitre, kamienky alebo nálepky. Čo sa týka samotného dizajnu nechtov, vyskúšať môžete ombré nechty, francúzsku manikúru, ale aj babyboomer zdobenie.

Gél lak, gél, polygél a akryl - aký je medzi nimi rozdiel

Gél lak dokonale nahrádza klasický lak na nechty. Ak vás nebaví krátka výdrž a olupovanie laku, vyskúšajte gél lak. Jeho aplikácia je jednoduchá a vy získate manikúru a pedikúru, ktorá vydrží aj dva týždne.

O stupienok vyššie sa nachádzajú gély. Chcete si predĺžiť nechty pomocou umelých tipov alebo šablón? Gél je skvelou voľbou. Okrem iného spevňuje nechty a pomáha ženám, ktoré sa z rôznych dôvodov nevedia dopracovať k želanej dĺžke prírodných nechtov.

Pokiaľ chcete pracovať s materiálom, ktorý vytvrdne aj bez použitia lampy, vyskúšajte akryl. Tento materiál tvrdne na vzduchu. Akryl drží na nechtoch ešte lepšie ako gél, zvládne aj väčšiu záťaž a má dlhú životnosť.

Polygél, tiež nazývaný polyakryl, je inováciou v nechtovom dizajne. Spája tie najlepšie vlastnosti gélu a akrylu. Môžete ho formovať pomocou šablóny alebo dual formy. Má hustú konzistenciu, nezateká mimo stanoveného tvaru nechta, preto je vhodný aj pre začiatočníkov. Tvrdne v lampe, a preto máte dostatok času na vytvarovanie.

Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024