Blog

Vyšívaný line art obraz

Prečítate za 3 minúty

Line art umenie v spojení s vyšívaním. Na prvý pohľad dva odlišné svety ponúkajú inšpiratívny spôsob ako si vytvoriť modernú dekoráciu do príbytku. Jedinečný obraz v čistých líniách môže zdobiť aj vašu stenu.

Line art pomocou ihly a nite

Line art prestavuje lineárny druh umenia, ktorý vzniká maľovaním či grafickou potlačou rovných čiar a kriviek na jednoduché pozadie (papier alebo plátno). Možno skutočne hovoriť o kráse v jednoduchosti, pretože výsledný obraz vzniká z jednej jedinej línie.

Noezon dnes potlač línii vymení za ihlu a spojí dokopy dve rôzne techniky. Nejde o žiadne zložité výšivky, je to niečo, čo s prehľadom zvládnu aj začiatočníci. Použijeme jednoduchý (tzv. zadný steh) a presunieme sa z tradičnej techniky vyšívania do tej modernej.

Na vyšívaný obraz si pripravíme:

  • plátno (veľkosť 30 x 40 cm)
  • štetce na maľovanie
  • akrylové farby
  • ihlu
  • bavlnku na vyšívanie (1 návin)
  • vytlačený motív na vyšívanie
  • nožnice
  • lepiacu pásku na prichytenie motívu

Postup

1. Najprv si plátno namaľujeme a farby necháme poriadne zaschnúť.

2. Vybraný dizajn si vytlačíme na papier, priložíme na plátno, zafixujeme lepiacou páskou a vydierkujeme podľa predlohy. Medzi jednotlivými vpichmi necháme asi pol centimetra, pri detailnejších častiach robíme vpichy hustejšie.

3. Odstrihneme si nitku (cca 50 cm) a zauzlíme. Keď nitku spotrebujeme, jednoducho ju zo zadnej strany zauzlíme opäť, odstrihneme si ďalšiu a pokračujeme ďalej.

4. Zadný steh na plátne začíname zo zadnej strany do druhej dierky, pokračujem do prvej dierky spredu dozadu. Druhý steh ideme zase zozadu plátna do tretej dierky a vraciame sa do druhej dierky.

5. Na konci projektu nitku zauzlíme.

6. Obraz je hotový, stačí mu už len nájsť to správne miesto.

Noezon tip 1: Namiešajte si vlastnú farbu a tvorte tón v tóne. Pridaním bielej farby si dokážete vytvoriť širokú škálu ďalších odtieňov.

Noezon tip 2: Farby môžeme v závere zafixovať lakom na to určeným. Ten vytvorí na maľbe transparentný povrch, ktorý ju chráni pred poškodením či zožltnutím.

ID27176
Štetce 6 ks
Máme 6 kusov
1.69 €
ID24462
3.99 €

Noezon inšpiruje

Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024