Blog

Pomocné tekutiny na nechty. Na čo slúžia?

Prečítate za 5 minút

Dôležitou pomôckou v nechtovom dizajne sú zaručene aj cleanery na nechty, odstraňovače a odlakovače. Vďaka nim je proces čistenia a odstraňovania stvrdnutých lakov z našich nechtov jednoduchšie a praktickejšie.

Na čo slúži cleaner?

Cleaner je čistič gélu, ktorý slúži na odmastenie nechtov pred nanesením gélu a na odstránenie výpotkov. Cleaner obsahuje isopropyl alkohol. Vďaka svojmu zloženiu je vhodný aj ako POLY liquid, ktorý sa používa na modelovanie nechtov polygélom. Slúži na namočenie štetca počas tvarovania polygélu, aby sa materiál počas tvarovania nelepil.



Výpotok sa tvorí na povrchu UV gélu alebo gél laku počas jeho tvrdnutia v UV lampe. Je lepivej textúry. Ak by ste ho pomocou cleaneru dôkladne neodstránili, tak by sa vám na nechty všetko okolo lepilo. Bolo by to nepraktické, a sťažilo by to aj samotné zdobenie nechtov a nechtovú modeláž. Čističe udržujú nechty v čistote.

Stačí len naniesť čistič gélu na tampóny z buničiny a očistiť výpotok z nechtu. Cleanery sa dajú kúpiť s rôznou vonnou esenciou ako napríklad mandľový, višňový čistič gélu, ako aj cleaner na nechty bez zápachu. Ak by ste na odstraňovanie mastnoty alebo výpotkov z nechtu použili odstraňovač, zanechalo by to na nechte nepekné stopy alebo mapy. Odstraňovač slúži na odstránenie laku z nechtov. Vyberáme si ho na základe potreby. Záleží či ho plánujeme použiť na odstránenie laku na nechty z prirodzených nechtov, gél laku či akrylu.
ID3145
7.99 €
5.99 €
ID15591
Cleaner economic 100 ml
Výpredaj Máme 11 kusov
3.99 €
0.99 €
ID16755
Cleaner NAILO pro vita 90 ml
Výpredaj Máme viac ako 50 kusov
3.99 €
1.99 €

Odstraňujeme gél lak

Na odstraňovanie gél laku sa používa liquid, ktorý obsahuje kozmetický acetón. Ešte lepšie je keď použijete odstraňovač s pridaným lanolínom, ktorý sa v kozmetike používa na zmäkčovanie a vyživovanie pokožky.

Predtým ako použijeme odstraňovač gél laku, odporúča sa povrch celého nechtu prebrúsiť. Dá sa to docieliť pilníkom, ale najlepšie by bolo použiť brúsku na nechty. Pomocou vatového tampónu odstránime narušenú a prebrúsenú vrstvu gél laku.

Odporúča sa použiť obalová metóda. Alobal si nastriháme alebo natrháme na menšie pásiky. Papierové vreckovky alebo tampóny z buničiny navlhčíme acetónovým odstraňovačom gél laku, priložíme na necht a následne zabalíme do alobalu. Necháme pôsobiť 10 minúť aby gél lak dôkladne zmäkol.

Vynikajúcou vychytávkou namiesto použitia alobalu je hliníková fólia s hubkou. Je špecificky určená na odstránenie gél laku alebo BIO gélu z nechtov. Na hubku, ktorá je súčasťou fólie, nalejeme odstraňovač a priložíme na necht. Následne prst obalíme hliníkovou fóliou a necháme pôsobiť aspoň 10 minút. V prípade, že vám ešte ostali nejaké zvyšky gél laku, celý postup opakujeme ešte raz.
ID1915
Hliníková fólia s hubkou
Máme viac ako 50 kusov
1.99 €
1.29 €
ID1036
4.29 €
2.65 €

Na odstránenie menších zvyškov gél laku môžeme použiť pomarančové drievko alebo pilník na nechty. Acetónové odstraňovače sú vhodné na gélové a akrylové nechty, a odstránite nimi aj lepidlo.

Na odstráňovanie akrylu používame acetónový odstraňovač akrylu. Spôsob odstraňovania je rovnaký ako pri odstraňovaní gél laku. Proces odstraňovania akrylu je zdĺhavejší kedže sa jedná o podstatne hrubšiu vrstvu materiálu.

Na prirodzené nechty

Na odstraňovanie laku z prirodzených nechtov sa môžu použiť aj odstraňovače na gél lak či akryl, ale neodporúča sa to. Na jemné prirodzené nechty sú špeciálne vyvinuté odlakovače bez acetónu. Dokonca ich nájdete aj s rôznymi pridanými hodnotami ako sú vitamíny a vonné esencie. V ponuke máme napríklad pomarančový odlakovač, jahodový či vanilkový odlakovač na nechty bez acetónu.

Dvojfázové odlakovače dokonca regenerujú a posilňujú prirodzené nechty. Vrchná časť kvapaliny necht rýchlo odlakuje a v spodnej časti sa nachádzajú výživné oleje a proteíny. Stačí flaštičkou pretrepať aby sa obe časti dôkladne premiešali. Odlakovač stačí aplikovať na tampóny z buničiny a priložiť na pár sekúnd na necht. Hotovo.
Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024