Blog

Brúsne nadstavce a ich rozdelenie

Prečítate za 5 minút

Brúsne nadstavce - dôležitá súčasť každej brúsky, bez ktorej sa nezaobíde žiadna manikérka. Na trhu nájdete rozličné tvary a materiály. Ktoré by ste mali zvoliť, v čom sa vlastne líšia a aký je ich účel?

V závislosti od materiálu, z ktorého sú vyrobené, môžeme brúsne nadstavce rozdeliť na keramické, diamantové, titánové a karbidové. Každý typ sa používa v inej fáze manikúry. Medzi obľúbencov patria diamantové brúsne nadstavce na nechty, ktoré majú veľmi široké využitie.

Keramické brúsne nadstavce

Hlavnou výhodou keramických nadstavcov je, že pri používaní nepália. Nájdete ich v rôznych tvaroch, sú vhodné nielen pre začiatočníkov, ale aj pre skúsené nechtárky. Tento materiál sa opotrebúva minimálne, takže majú dlhú životnosť. Vyznačujú sa drsnejším zúbkovitým povrchom, ktorý je vhodný na odstraňovanie gélu, polygélu alebo akrylu z nechtov. Aj tu však rozlišujeme zrnitosť - tú symbolizuje farebné označenie nadstavcov. Pri manipulácii dávame pozor na to, aby nám nespadol, prípadne sme s ním nikde nenarazili. Nárazom môže dôjsť k odštiepeniu zúbka či poškodeniu celého nadstavca.

ID14892
12.99 €
6.99 €
ID8051
Keramický nadstavec do brúsky Sapers
Výpredaj Máme už len 1 kúsok!
10.99 €
4.99 €
ID14891
10.99 €
4.99 €

Diamantové brúsne nadstavce

Sú určené na suchú manikúru, úpravu prírodných nechtov a nechtovej kutikuly. Tieto nadstavce majú jemnú zrnitosť, a preto sa nepoužívajú pri zbrusovaní gélových a ani akrylových nechtov. V prípade umelých nechtov ich môžete použiť na jemné dohladenie a dorovnanie povrchu. Zväčša sa jedná o nadstavce, ktoré sú z ušľachtilej ocele. Na samotnom kotúčiku sú obsypané diamantovým prachom, vďaka ktorému majú dlhú životnosť.

ID5463
Diamantový brúsny nadstavec Sapers valec
Novinka Máme už len 1 kúsok!
5.99 €
ID15603
5.99 €

Titánové brúsne nadstavce

Titánové nadstavce do brúsky sú vysoko kvalitné. Vyznačujú sa extra pevnosťou a tvrdosťou, takže ich pri používaní opotrebujete minimálne. Z tohto materiálu sa vyrábajú drsnejšie nadstavce určené na odstránenie hrubšej vrstvy gélu, akrylu alebo poly gélu. Tieto nadstavce sú najviac používané v salónoch, prebytočný materiál zbrúsia bez akejkoľvek väčšej námahy.

ID3746
Dlhý karbidovo-titánový nástavec Promed
Novinka Máme posledné 4 kusy
37.90 €
ID3273
45.95 €
39.90 €
ID3274
39.90 €

Karbidové brúsne nadstavce

Životnosť týchto nadstavcov je nižšia ako pri keramických alebo titánových. Práve z tohto dôvodu vznikajú kombinácie ako karbidovo-titánový. Sú vhodné na zbrusovanie gélu alebo akrylu z nechtov, pretože sú zväčša vyrábané v drsnejších prevedeniach so zúbkami.

ID5213
5.99 €
ID5121
Promed karbidový nadstavec
Novinka Máme posledné 4 kusy
39.90 €

Čo znamenajú farebné prúžky na nadstavcoch?

Farebné prúžky na nadstavcoch označujú ich zrnitosť.

  • Žltý: zrnitosť 300-320 (veľmi jemný)
  • Červený: zrnitosť 220-240 (jemný)
  • Modrý: zrnitosť 180 (stredný)
  • Zelený: zrnitosť 120-150 (drsnejší)
  • Čierny: zrnitosť 100-120 (drsný)
  • Oranžový: zrnitosť 80-100 ( super drsný)
  • Ružový: zrnitosť 80-60 (extrémne drsný)

Nadstavce na brúsne kotúčiky

Nadstavec ako taký sám o sebe nebrúsi, ale je slúži ako nosič brúsnych klobúčikov. Tieto nadstavce môžu byť rôznej veľkosti a tvaru, preto si treba dávať pozor pri výbere. Brúsne klobúčiky sa väčšinou používajú na pedikúru. V ponukách však nájdete aj brúsne valčeky, ktoré sú určené na odstránenie gélu z nechtov. Samotný kotúčik, ktorý nastokneme na nadstavec, je jednorazový. Po použití ho teda jednoducho vymeníme za nový. Brúsne valčeky a brúsne klobúčiky majú uvádzanú aj zrnitosť. Najdrsnejší má číslo 60 a najjemnejší 240.

Všetky nadstavce sú vyrábané s univerzálnym priemerom nožičky pre uchopenie do brúsneho pera. Práve vďaka tomu sú vhodné do akejkoľvek brúsky. Po každom použití je potrebné ich mechanicky vyčistiť kefkou a následne použiť dezinfekčný roztok. Môžete ich čistiť aj v ultrazvukovej čističke alebo v parnom sterilizátore. Keramické brúsne nadstavce je vhodné skladovať v špeciálnom puzdre, čím sa zabráni ich poškodeniu.

Veríme, že tento prehľad brúsnych nadstavcov a materiálov, z ktorých sú vyrobené, vám uľahčí výber toho správneho.

Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024