Blog

Aký tvar nechtov sa nám najviac hodí?

Prečítate za 3 minúty

Najdôležitejším faktorom k dosiahnutiu dokonalej manikúry je správne si vybrať. Nejde o to čo sa nám páči, ale čo nám pristane. Preto pri voľbe vzhľadu našich nechtov berieme do úvahy nechtové lôžko a dĺžku prstov. Poznáme sedem základných tvarov, a to oválny, okrúhly, mandľový, hranatý, hranatý so zaoblenými hranami (squoval), špicatý (stiletto), a ballerina. Aké nechty pristanú práve vám?

Oválne nechty

Oválny tvar vaše prsty prirodzene predĺži. V tomto prípade ani nezáleží na tvare vášho nechtového lôžka. Pôsobí elegantne na všetky typy rúk a lôžok. Možno práve preto patrí k najobľúbenejším.

Okrúhly tvar

Často sa vyskytuje na krátkych nechtoch, ktoré dĺžkou presahujú koniec prstu len o pár milimetrov. Je vhodný pre praktické ženy, ktoré si kvôli práci alebo iným povinnostiam nemôžu dovoliť mať dlhé nechty. Okrúhly tvar vyzerá dobre na dlhých prstoch. Hodí sa na úzke lôžko, ktoré opticky rozšíri.

Mandľový tvar

Ide o necht so zaoblenou úzkou špičkou, ktorá je ostrejšia ako pri oválnom tvare. Mandľový tvar necht a lôžko opticky zúži. Je vhodný na širšie lôžko, krátke lôžko predĺži. Takisto kratšie prsty budú s mandľovým tvarom nechtov vyzerať dlhšie.

Hranaté nechty

Tento tvar by mal byť rovnomerne a súbežne zarovnaný. Hodí sa na priemernú dĺžku nechtov, ktoré by nemali byť príliš dlhé ani príliš krátke. Stačí, keď budú presahovať prst len o pár milimetrov. Hranatý tvar sa vám hodí, ak je vaše lôžko širšie, alebo ak máte širšie prsty. Vaše ruky budú pôsobiť jemnejšie.

Zaoblené hrany

Hranaté nechty so zaoblenými hranami nájdete aj pod názvom squoval. Ide o zložené anglické slovo, ktoré sa skladá zo slova square (hranatý) a oval (oválny). Pokiaľ sa neviete rozhodnúť pre rovné alebo okrúhle nechty, zvoľte si tento kompromis. Squoval sa hodí na dlhé nechtové lôžka a dlhšie prsty.

Špicatý tvar

Extravagantné nechty sa taktiež nazývajú aj ako stiletto. Tento úzky špicatý tvar je vhodný na prirodzené pevné dlhé nechty alebo umelé nechty. Najlepšie vynikne na dlhých prstoch. Špicatý tvar si môžu dovoliť aj ženy so širšími prstami - opticky ich zúži.

Ballerina

Už z názvu je jasné, že tento tvar je pomenovaný podľa balerín, presnejšie podľa ich tanečných špičiek. Tento tvar nechtov sa taktiež nazýva aj ako coffin, čo v preklade znamená rakva. Hodí sa na širšie nechtové lôžka, ktoré vizuálne zúži.

Správne zvoleným tvarom nechtov zabezpečíte elegantný a krásny vzhľad vašich rúk. Ak si nie ste istá, radšej si nechajte poradiť od skúsenej manikérky, aby ste docielili dokonalú manikúru na mieru.

Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024