Blog

Domáca pedikúra ako od profesionála

Prečítate za 5 minút

Starostlivosť o nohy by mala byť samozrejmosťou nielen v mesiacoch, kedy ich viac ukazujeme svetu. Domáca pedikúra sa postará o dokonalý vzhľad chodidiel počas celého roka. Spravte z nej rutinu a získajte výsledok ako zo salónu.
ID23372
86.22 €
55.99 €
ID24906
75.40 €
44.99 €

Hladké chodidlá a dokonalé nechty ako z titulky magazínu. Povedzme si úprimne, popri všetkých skrášľovacích procedúrach sa často stáva, že pedikúru presúvame na posledné miesto v zozname. Keď na návštevu salóna nezostane čas, nezúfajte. Zvládnete to doma. Nachystajte si potrebné pomôcky, začíname.

Pripravte si kúpeľ na nohy

Máte na nechtoch zvyšky starého laku alebo gél laku? Odstráňte ich a môžete pokračovať zvlhčovaním pokožky. Pre efektný výsledok použite soľ do kúpeľa, ktorá chodidlá nielen osvieži, ale aj zmäkčí. Nohy nechajte vo vode namáčané po dobu 5 - 10 minút, poriadne osušte a presuňte sa na ďalší krok.

Zbohom zhrubnutá koža na chodidlách

Suchá pedikúra síce šetrí čas, no neporadí si s odstránením zhrubnutej kože tak, ako mokrá pedikúra. S úpravou chodidiel pomôže klasická pemza alebo pilník na nohy. Skalpel na pedikúru odporúčame použiť skúsenejším. Práca s ním vyžaduje istú zručnosť, aby nedošlo k poraneniu. Neodstraňujte príliš veľa kože, slúži totiž ako prirodzená ochranná bariéra.

Skúsiť môžete takisto chemické odstraňovanie - použite peeling na báze ovocných kyselín, ktorý vás zbaví zhrubnutej kože aj odumretých buniek bez mechanickej námahy.

ID17431
Čepeľ na skalpel veľ. 15
Máme viac ako 50 kusov
0.99 €

Upravte si nechty a nechtové okolie

Striháte si nechty do okrúhleho tvaru? Rýchlo si tak môžete zarobiť na problém. Pokiaľ chcete predísť zarastaniu nechtov, zastrihávajte ich rovno. Pilníkujte zase v jednom smere, aby sa neštiepili. Vyberajte pilník s dvojitou zrnitosťou - jemnejším povrchom vyhladíte okraje nechtov, tým drsnejším nechty skrátite a upravíte do žiadaného tvaru.

Nezabúdajte ani na nechtovú kožičku. Ak jej nebudete venovať pravidelnú pozornosť, zatláčanie môže byť po istom čase bolestivé.

Náš tip: Na strihanie vyskúšajte kliešte na nechty, na úpravu tvaru papierový pilník.

ID5781
Štikacie kliešte na nechty Sapers
Výpredaj Máme viac ako 50 kusov
7.99 €
1.99 €

Hydratujte

Nielen počas domácej pedikúry, ale pravidelne. Keď vás trápi zhrubnutá koža či popraskané päty, krémovanie chodidiel na dennej báze je základ. Na tomto kroku nešetrite a doprajte nohám poriadnu vrstvu hydratácie.

Pedikúra gél lakom

Finálnu úpravu nechtov zavŕši lakovanie. Hľadáte trvácnu alternatívu, ktorá vydrží niekoľko týždňov? Vyskúšajte gél lak. Spevní prírodné nechty a dodá im krásny lesklý finiš. Jeho aplikácia je jednoduchá, zvládnu ju aj začiatočníci.

Zarastené nechty patria do rúk odborníka

Napriek tomu, že domáca pedikúra je dostupná pre každého, sú prípady, kedy treba chodidlá radšej zveriť špecialistovi. Zarastený necht si vyžaduje pomoc odborníka, riešenie predstavuje takzvaná medicínska pedikúra.

Vyberte si nástroje na pedikúru:

ID3150
0.79 €
ID5780
Kliešte na manikúru a pedikúru Sapers 17 mm
Výpredaj Máme viac ako 50 kusov
12.99 €
2.99 €
ID5784
Nástroj na nechtovú kožičku 2v1 Sapers
Výpredaj Máme viac ako 50 kusov
10.89 €
3.99 €
Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024