Blog

Ako oživiť fádnu kúpeľňu rýchlo a lacno

Prečítate za 3 minúty

Kúpeľne zvyknú byť najmenšou izbou v interiéri. V tak malom priestore sa snažíme nájsť miesto pre vaňu, sprchu, umývadlo a dostatok úložného priestoru pre všetky drobnosti, ktoré používame na dennom poriadku. Okrem toho chceme mať z našej kúpeľne symbol čistoty a funkcionality.

Trávime v nej dostatok času a okrem praktickosti by nám mala slúžiť aj na vytúžený relax. Z toho dôvodu by mala plniť aj estetickú funkciu a nezaostávať za zvyškom interiéru. Pri voľbe fasády kúpeľne väčšinou stavíme na klasiku a “odejeme” ju do bielej alebo neutrálne farby. Dôvodom je aby bola trendy čo najdlhšie. Kachličky až tak často za svoj život nemeníme, však? Stavme teda na kúpeľňové doplnky, ktoré sú finančne nenáročné a pomocou nich dosiahneme požadovaný efekt.

Kolorit pomocou doplnkov

Farebný kontrast môžeme jednoducho a efektívne docieliť pomocou vhodne zladených kúpeľňových doplnkov v podobe pohárov na zubné kefky, mydelničiek, dávkovačov, úložných misiek, a podobne. Jednotlivé prvky si môžete vybrať osobitne a doladiť podľa nášho gusta. Ak preferujete aby všetky doplnky boli identické, investujte do celej sady. Nezabudnite, že svetlejšie dekorácie sa hodia k tmavému obkladu a naopak.

Kontrastné uteráky

Uteráky sú neodmysliteľnou súčasťou kúpeľne. Využite silu tejto textílie, ktorá má okrem praktického využitia aj dekoratívnu funkciu. Docieľte žiadaný farebný raster pomocou dôkladne zvolených a úhľadne poskladaných uterákov. Zvoľte si neutrálnu farbu, tón v tóne alebo stavte na kontrast.

Oáza pokoja

Dajte rastlinám zelenú aj v kúpeľni. Okrem toho, že vám priestor prevzdušnia, pomáhajú k eliminácii rôznych škodlivín napríklad z vlasovej kozmetiky. Navoďte si tropickú atmosféru v podobe zelených listov, izbového bambusu alebo exotickej orchidei, ktoré preferujú vlhkosť. Najideálnejšie je ak kvety položíte na okennú parapetu alebo použijete závesné kvetináče. Tu sa vám otvára zóna tvorenia. Uzlíkovou technikou makramé si viete vytvoriť závesné kvetináče, police a rôzne trendy košíky na uskladnenie uterákov, magazínov, toaletného papiera.

Organizér na kozmetiku

Na úhľadné uskladnenie kozmetiky, ktorá je dôležitou súčasťou každej kúpeľne, vám poslúžia praktické organizéry. Pomocou nich budete mať vašu každodennú kozmetiku po ruke. Zaručene vám to ušetrí čas pri raňajšom zhone.

Všetko je o detailoch

Vyberte si kľúčový dizajn, či už favorizujete rustikálny, luxusný, moderný alebo retro. Najlepším optickým trikom je veľké zrkadlo. Aj v kúpeľni sa vám zídu nástenné hodiny, ktoré vám pomôžu pri kontrolovaní času počas rannej hygieny alebo keď si vychutnávate relaxačný kúpeľ. Vytvorte si z kúpeľne vašu oázu pokoja. Príliš veľa kombinácii farieb a vzorov môže pôsobiť rušivo. Stavte na doplnky, ktoré budú ladiť s charakterom vašej kúpeľne.

Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024